Ultimul pas pentru numirea lui Kovesi în funcția de procuror-șef european

Parlamentul European a confirmat-o oficial pe fosta șefă DNA în funcția de conducere a Parchetului European. Decizia a fost luată în Conferința președinților grupurilor politice din Parlament.

”Am hotărât împreună cu președintele parlamentului și cu președinții celorlalte grupuri politice să validăm numirea doamnei Kövesi ca șefă a Parchetului European după ce și Consiliul a convenit să o susțină”, a scris Cioloș pe Facebook.

Potrivit lui Dacian Cioloș, validarea lui Kovesi este ”un moment important și simbolic pentru România că lupta împotriva fraudei și a corupției care aduc atingere fondurilor publice ale Uniunii Europene va fi condusă de o româncă pentru următorii șapte ani”.

”A fost ultima ștampilă de care doamna Kovesi a avut nevoie și a obținut-o. Începând de astăzi, noul procuror-șef european se poate apuca de treabă. Are un an la dispoziție să pună la punct noul Parchet European care trebuie să fie funcțional până la finalul anului viitor. Să îi urăm mult succes!”, a scris Sigfried Mureșan pe Facebook.

Vizualizări: 1,203

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: