Sfaturi pentru o recoltă bogată de  morcov

Pentru a avea culturi de morcovi suculenţi, pentru o încolţire rapidă a culturilor, dar şi pentru absența necesității de a le rări este nevoie de semănarea seminţelor cu ajutorul soluției de amidon.

Pentru această metodă aveţi nevoie de: 2 litri apă, 3 linguri amidon, o pâlnie, o sticlă plastic de 2 litri, 2 linguri semințe de morcov.

Se pregăteşte soluția de amidon: se dizolvă amidonul într-o cană de apă la temperatura camerei, după care se toarnă soluția obținută într-o cratiță cu apă clocotită (volumul rămas din 2 litri), amestecându-se continuu până se dizolvă complet cocoloașele. Soluția obţinută se va aduna sub formă de picături vâscoase ce vor cădea uşor de pe lingură.

După ce se răceşte, se toarnă soluţia în sticla de plastic. Cu ajutorul pâlniei, se adaugă și semințele de morcov în ea.

Se închide sticla şi se agită conținutul până când semințele se răspândesc uniform şi puteţi merge în grădină să irigaţi parcela pregătită. Soluţia obţinută se toarnă uniform de-a lungul rândului. Frecvența cu care se plantează morcovii depinde şi de viteza turnării și grosimii jetului. După ce ați turnat soluția pe o porțiune mică vă puteţi orienta mai bine. Vizualizarea bună a semințelor și distanța aproximativă dintre ele este permisă de lichidul semitransparent. Atunci când se fac pauze în timpul plantării, sticla cu restul seminţelor trebuie agitată bine. După ce toate rândurile sunt umplute cu soluție de amidon, seminţele se acoperă cu pământ.

Crearea unui microclimat deosebit reprezintă un bonus suplimentar pentru semințele plantate prin această metodă. Deoarece soluția de amidon nu se usucă foarte repede, prezenţa nutrienţilor şi a umidităţii este permanentă, iar lăstarii de morcov răsar mult mai repede.

Vizualizări: 3,150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: