A dat Maxim la naţională !

Alexandru Maxim e noua minune a naţionalei României! Intrat în finalul meciului cu Andorra, mijlocaşul pandurilor a reuşit o fază de zile mari prin care i-a lăsat pe toţi cu gura căscată. După primul gol la naţională chiar la debutul într-un meci oficial, Maxim e aşteptat acum de Becali la Steaua.

Lui Maxim nu i-au tremurat deloc picioarele la primul meci oficial pentru România şi la primul său joc pe Arena Naţională. Mijlocaşul de 22 de ani a intrat cu tupeu în locul lui Cristi Tănase şi a înscris un gol fabulos.

Maxim, ce gol !

Maxim se transformă repede în cea mai de preţ bijuterie a pandurilor. Sosit în urmă cu un an de la Espanyol Barcelona, Maxim s-a impus repede ca titular în trupa lui Grigoraş iar contra Andorrei a debutat şi la echipa naţională într-un meci oficial. Maxim era anunţat chiar titular înaintea partidei dar Piţurcă l-a preferat tot pe Cristi Tănase în banda stângă. „Am vrut să-l introduc pe Maxim la pauză dar am fost nevoit să fac schimbarea Lobonţ cu Tătăruşanu”, a admis selecţionerul la final. Maxim a fost nevoit să aştepte ultimele 10 minute pentru a intra pe teren dar a fost suficient pentru a arăta de ce e în stare. Mijlocaşul de 22 de ani a luat o minge de la centrul terenului, a driblat în viteză 3 adversari şi l-a executat pe portarul naţionalei Andorrei. Golul a semănat aproape identic cu cel reuşit de Ronaldinho într-un Real Barca 0-3 din urmă cu 6 sezoane. Desigur, adversarii au fost mult mai slabi acum dar oricum golul lui Maxim rămâne unul de generic într-o seară în care România a învins cu 4-0 dar nu a convins ca joc. „Nu prea reuşesc să adorm după meciuri, indiferent dacă marchez sau nu. Am avut şi puţin noroc la faza golului, recunosc că am fost şi puţin egoist. Eram conştienţi că nu era un adversar dificil dar nu am avut un joc aşa uşor cum am fi sperat, important e că avem două victorii.Se formează un grup tânăr pe viitor”, a declarat Maxim la finalul meciului.

Cui a dedicat golul

Cu un aer exuberant dar şi plin de modestie, Maxim a admis că victoria era cel mai important lucru în meciul cu liliputanii din Andorra. „Sunt bucuros pentru că am reuşit să câştigăm, asta era cel mai important. Ne bucurăm că am reuşit să obţinem 6 puncte din cele 2 meciuri şi sperăm s-o ţinem tot aşa. Îi mulţumesc frumos domnului Piţurcă, întregului staff tehnic şi tuturor celor care au avut încredere în mine. Nu-mi doresc decât s-o ţin tot aşa şi să fiu convocat în continuare. Dedic golul părinţilor mei şi familiei mele”, a mai spus Maxim care ştie că greul pentru naţională de abia acum începe. „Era foarte important pentru noi să începem cu dreptul, cu 2 victorii, să zicem că erau adversari mai facili cu care trebuia să câştigăm însă ne aşteaptă meciuri foarte grele şi vom depinde de rezultatele pe care le vom obţine în dubla cu Olanda şi Turcia. Nu pot să zic că s-a simţit oboseala, am început cu toţii campionatul, suntem bine pregătiţi fizic. Adversarul a fost unul mai modest care ne-a lăsat să jucăm însă trecând peste toate acestea ne bucurăm că am câştigat şi nu mai contează cum a fost.”

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: