A decis să demoleze biserica

Autoritățile locale din comuna Borăscu vor demola și reconstrui o biserică afectată grav de cutremurele din anul trecut. Este vorba despre locașul de cult din satul Gura Menții, care, ridicat acum zeci de ani de către enoriașii din sat, a suferit deteriorări semnificative.

Biserica veche se afla într-o stare avansată de degradare înainte de seismele din anul trecut și slujbele religioase continuau să fie ținute acolo. Cu toate acestea, după cutremure, situația s-a înrăutățit, punând în pericol siguranța credincioșilor. Primarul comunei Borăscu a explicat: "Doresc să menționez că biserica respectivă era veche, într-o stare avansată de degradare, dar acolo se țineau slujbe. După cutremure, locașul de cult s-a deteriorat și mai mult, iar am fost nevoiți să sistăm slujbele deoarece puneam credincioșii în pericol. Fiind vorba despre o biserică veche, construită de oamenii din sat, am decis să o demolăm și să o reconstruim de la zero".

Lucrările la noua biserică au început deja și se estimează că vor necesita o investiție de aproximativ 4.000.000 de lei. Proiectul beneficiază de sprijinul financiar al Ministerului Cultelor. Parohia din Gura Menții numără aproximativ 200 de enoriași, iar la slujbe participau și credincioși din satul Menții din Dos.

Biserica veche, ridicată în 1940, a suferit mici reparații acum 40 de ani, dar acum necesită o reconstrucție completă pentru a asigura siguranța și confortul credincioșilor.

Vizualizări: 2,724

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: