E oficial: Prefectul de Gorj obține un laborator mobil pentru monitorizarea calității aerului

foto: Prefectul Iulian Popescu si ministrul Mircea Fechet

Prefectul de Gorj, Iulian Popescu, a obținut pentru județul Gorj un laborator mobil, care măsoară calitatea aerului și alți poluanți. Este un echipament ce poate fi transportat în locul unde se suspectează că este poluare și sunt făcute diverse măsurători. Laboratorul va ajunge la Agenția județeană de Protecție a Mediului (Gorj) până pe 19 aprilie, conform unei adrese oficiale. Prefectul de Gorj a deschis un subiect important în Gorj - managementul deșeurilor - și a rezultat că nimic nu respectă legea, iar situația se va înrăutăți dacă nu vor fi luate măsuri.

Prefectul a publicat un dialog cu ministrul mediului, Mircea Fechet, în care anunță că județul Gorj va primi un astfel de autolaborator.

”Am o veste importantă pentru județul Gorj, am obținut acordul Ministerului Mediului ca în județul Gorj să avem alocat cel mai performant autolaborator mobil pentru măsurarea calității aerului. Îi mulțumesc domnului ministru pentru disponibilitate. Avem foarte multe probleme de mediu în Târgu Jiu și în Gorj, vom putea măsura și ține sub control toți factorii poluanți din județul Gorj”. “Nu avem multe autolaboratoare și încercăm să le ducem acolo unde este mai mare nevoie de ele. Voi solicita colegilor de la APM Gorj să se asigure că au toate cele necesare, că sunt bine instruiți și nu pot decât să mă bucur că facem lucruri pentru gorjeni”, a spus ministrul Fechet.

“Cetățenii au dreptul la un aer curat și de acum nicio autoritate nu mai poate să ridice din umeri când cetățenii semnalează probleme de mediu. Gorjul va beneficia permanent de cel mai performant auto-laborator pentru supravegherea poluării din aer. Am promis și m-am ținut de cuvânt”, a spus prefectul de Gorj, Iulian Popescu.

Prefectul a deschis un subiect important, poluarea și groapa de gunoi în care nu sunt respectate prevederile legii. În plus, a identificat și alte zone din municipiul Târgu Jiu transformate în gropi clandestine de gunoi. De asemenea, a atras atenția asupra proiectului de amplasare a unei stații de sortare a deșeurilor, ce urma să fie amplasată în municipiu. Pe moment, primăria Târgu Jiu și Consiliul județean Gorj evită subiectul, dat fiind că este unul delicat, imposibil de susținut în campania electorală, și nu se știe nici acum unde va fi amplasată stația de sortare.

Vizualizări: 1,728

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: