A doua schimbare în Consiliul de Supraveghere

O nouă schimbare în conducerea Complexului Energetic Oltenia, dar nu este vorba despre Daniel Antonie, directorul Diviziei Miniere. Supraveghetorii s-au întâlnit miercuri, la Bucureşti, dar acest subiect nu a fost discutat. La şedinţă au participat şi directorul general Ionel Ilie.

După demisia lui Valeriu Ivan din Consiliul de Supraveghere al CE Oltenia, a venit rândul demiterii lui Dan Gheorghe, membru în consiliu din partea Fondului Proprietatea. Nu se cunoaşte motivul pentru care Fondul l-a retras pe acesta. Deocamdată nu se cunoaşte nici înlocuitorul lui Ivan, care a demisionat de câteva zile.

În schimb, Daniel Antonie rămâne pe funcţie, deşi este trimis în judecată în două dosare, ambele privind fapte săvârşite din calitatea de director. Primul, dosarul referitor la acordarea ilegală a unor plăţi compensatorii lui Aurel Medinţu, fost director în companie, şi al doilea legat de o achiziţie de peste 400.000 de lei de truse sanitare şi furtunuri pentru stingerea incendiilor. În dosarul cu Medinţu mai este judecat şi Laurenţiu Ciobotărică, directorul Diviziei Financiare, şi jurista Dorina Jianu.

Nici Ciobotărică şi nici Antonie nu şi-au pierdut funcţiile deoarece contractul de mandat nu prevede demiterea pentru cauze penale, decât în cazul unei condamnări. Antonie mai are un avantaj, magistraţii i-au ridicat controlul judiciar, măsură ce interzicea exercitarea funcţiei de director la Divizia Minieră. 

Vizualizări: 3,455

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: