A doua ţară care a legalizat consumul de canabis

Canada a devenit miercuri cea de-a doua țară, după Uruguay, care a legalizat posesia și consumul de canabis, în scop recreacțional.

La trei ani după alegerea sa, guvernul liberal condus de Justin Trudeau a dus la îndeplinire unul dintre cele mai emblematice angajamente din campania electorală:  comercializarea şi utilizarea marijuanei în scopuri recreaţionale. Justin Trudeau a recunoscut că a fumat câteva ţigări cu marijuana, însă premierul canadian susţine că nu are de gând să repete experienţa. Totuşi, pentru mulţi canadieni, data de 17 octombrie 2018 va rămâne o zi istorică şi, de la Pacific până la Atlantic, zeci de petreceri vor fi organizate pentru a sărbători această măsură, în special în Toronto şi Montreal.

Legalizarea canabisului recreaţional este de asemenea sărbătorită la bursa din Toronto, unde miliarde de dolari au fost investite în această nouă industrie în ultimele luni.

Potrivit statisticilor oficiale, 16% din populaţia canadiană a fumat canabis în 2017, ceea ce reprezintă 773 tone de droguri uşoare. Pare inevitabil ca cei 120 de producători autorizaţi în prezent să nu reuşească să satisfacă toate cererile imediate.

Vizualizări: 1,053

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: