Încă un român acuzat de torturarea medicilor din Italia

Poliţia a reuşit să aresteze încă un suspect din banda de români care a şocat Italia la sfârşitul lunii septembrie, când doi medici italieni au fost torturaţi. Este vorba de Marius Adrian Martin, în vârstă de 34 ani, din Craiova. Din bandă au făcut parte şi trei gorjeni din Drăgoteşti, dar şi un tânăr din Prahova.

Marius Adrian Martin, în vârstă de 34 ani, a fost singurul român care a reuşit să fugă din Italia, după cruzimile comise. Poliţiştii l-au localizat şi prins pe strada Unirii din Craiova.  „În cursul zilei de marţi, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Dolj şi Secţiei 2 Poliţie Craiova au localizat şi prins, în Craiova, un bărbat de 34 de ani, din localitate, faţă de care autorităţile judiciare din Italia au emis un mandat european de arestare, pentru infracţiunea de tâlhărie săvârşită prin cruzimi.  Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, care a dispus reţinerea persoanei în cauză, pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Dolj. Activităţile s-au desfăşurat în cooperare cu reprezentanţi ai Poliţiei Italiene şi Biroului Ataşatului de Afaceri Interne din Italia”, se arată într-un comunicat remis presei.  

Tinerii români care i-au sechestrat şi torturat ore în şir pe cei doi medici italieni erau convinşi că bătrânii, de 69 ani, ascund o avere în casă. Medicii nu aveau seif, dar agresorii nu i-au crezut şi au ajuns să îi taie femeii urechea.
Printre agresori sunt şi trei tineri din comuna gorjeană Drăgoteşti. Cei trei atacatori sunt Constantin Turlică, de 22 de ani, Ion Cosmin Turlică, de 20 de ani, şi Aurel Ruşeţ, de 25 de ani. Primii doi sunt fraţi şi, în acelaşi timp, verişori cu cel de-al treilea. De loc sunt din Drăgoteşti, dar rudele lor de acasă spun că nu ştiu ca vreunul dintre ei să se fi ocupat cu aşa ceva. Oamenii au fost la fel de şocaţi când au aflat ce s-a întâmplat ca şi italienii cărora nu le venea să creadă de câtă cruzime au putut da dovadă cei trei în timpul jafului.

Şeful bandei pare să fi fost Alexandru Bogdan Colţeanu, recidivist la cei 26 de ani ai săi, de loc din Prahova, care comite jafuri în străinătate încă de la vârsta de 13 ani. 

Vizualizări: 2,323

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: