A dus acasă lemne furate

Un bărbat de 33 de ani, din comuna gorjeană Plopșoru, este acuzat ar fi tăiat fără drept și sustras, din pădurea UP VII Gîrbovu, 6 arbori specie gârniță, cer și frasin, cu diametrele la cioată cuprinse între 18 și 28 cm, pe care i-a transportat la domiciliul său.

Întreaga cantitate de material lemnos a fost lăsată în custodie reprezentanților Ocolului Silvic Turceni până la finalizarea cercetărilor.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracţiunilor de tăiere ilegală și sustragere de material lemnos, anunță IPJ Gorj.

Un alt caz a fost la  Padeș, unde un bărbat transporta, cu o autoutilitară, pe Drumul Forestier Mileanu-Izvoarele Cernei, 4,77 mc de material lemnos (lemn de foc fag fasonat în bocuri), fără a avea aviz de însoțire.

"Bărbatul a fost sancţionat contravenţional pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010 privind constatarea și sancționarea contravențiilor silvice, iar întreaga cantitate de material lemnos a fost confiscată și predată în custodie reprezentanților Ocolului Silvic Padeș", arată IPJ Gorj.

Vizualizări: 1,976

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: