A dus la Politie o borsetă găsită, cu peste 3000 de lei în ea

Un bărbat de 66 de ani, din Târgu Jiu, s-a prezentat ieri după amiază la sediul IPJ Gorj pentru a preda o borsetă în care se aflau mai multe acte și o sumă de peste 3.000 de lei, acestea fiind găsite pe o stradă din oraș în cursul zilei. „Norocosul” este șofer pe un microbuz, iar cel care a pierdut banii lucrează cu autocare pentru turiști, cei doi cunoscându-se doar din vedere, cel puțin până ieri, când s-au întâlnit la Poliție și au rămas prieteni.

Ion Diaconu spune că îl cunoștea pe proprietarul actelor și al banilor din vedere, iar la Poliție a venit pentru ca lucrurile găsite să ajungă mai repede la cel care le-a pierdut. „Îl cunosc așa din vedere pentru că eu lucrez ca șofer pe un microbuz, iar el este pe un autocar, dar nu am număr de telefon sau altceva. În plus fetița lui a fost la grădiniță în grupă la soția mea, care este educatoare. Cu ajutorul polițiștilor cred că va fi găsit și o să-i restitui ce este al lui. E ca un cadou de Crăciun, că tot suntem de sărbători. Nu sunt banii mei, nu sunt munciți de mine și nu am de ce să îi păstrez”, a spus cel care a găsit borseta cu bani și acte.

Polițiștii l-au contactat pe proprietarul borsetei cu bani și acte, Claudiu Mangu, acesta prezentându-se la sediul IPJ Gorj pentru a-și ridica lucrurile pierdute. El a menționat că nu credea că va mai recupera vreodată borseta respectivă, precizând că gestul celui care a găsit-o și i-a restituit-o este și în spiritul sărbătorilor de Crăciun. „Este un om de bună credință și îi mulțumesc pentru că a găsit borseta cu carduri, cu bani și alte documente personale și pentru că mi le-a restituit. Mai ales acum de sărbători ar fi trebuit să pierd o grămadă de timp să refac toate actele pe care le pierdusem. Am fost la cumpărături și credeam că pe acolo am lăsat borseta, dar am aflat de la dumnealui că pe stradă a găsit-o. Îi mulțumesc încă o dată și îi doresc multe sărbători fericite de acum încolo”, a precizat Claudiu Mangu.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Romina Dochian, a menționat, la rândul său, că în Ajunul Crăciunului polițiștii au fost contactați de un alt bărbat care a găsit pe o stradă din Târgu Jiu o altă borsetă cu acte și bani în valoare de 1300 de lei. „Și în acest caz polițiștii au contactat persoana care pierduse banii respectivi, fiindu-i restituită integral suma de 1.300 de lei”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Vizualizări: 225

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: