A fost decoperită o nouă specie de dinozaur

Kyle Atkins-Weltman, student la doctorat în anatomie și paleontologie vertebrată la Școala de Științe Biomedicale (OSU-CHS), a făcut o descoperire remarcabilă în timpul studiilor sale asupra fosilelor de dinozauri. Ceea ce se credea inițial a fi un Anzu wyliei juvenil s-a dovedit a fi o specie complet nouă.

Noul dinozaur a fost numit Eoneophron infernalis, traducându-se ca "puiul din iad din zorii faraonului". Această descoperire a fost posibilă datorită testelor histologice efectuate la OSU-CHS, care au arătat că fosilele nu aparțineau unui juvenil, ci unei specii diferite din familia dinozaurilor caenagnathid.

Eoneophron infernalis, estimat la aproximativ 150-160 de kilograme și cu o înălțime de 1,5 metri la șold, era similar cu o pasăre, având un cioc fără dinți, o coadă scurtă și fiind acoperit de pene. Atkins-Weltman a declarat că dieta sa rămâne necunoscută din cauza ciocului lipsit de dinți.

Descoperirea a fost publicată în revista PLOS ONE și a fost un rezultat neașteptat al cercetărilor efectuate asupra oaselor picioarelor și gambelor din Hell Creek, Montana, Wyoming și Dakota de Nord și de Sud.

Kyle Atkins-Weltman a recunoscut contribuția crucială a colegilor și a experților în paleontologie, cum ar fi Greg Funston și Jade Simons, care au susținut identificarea noii specii. Profesorul Holly Woodward Ballard de la OSU-CHS a adus, de asemenea, contribuții esențiale prin studiul paleohistologiei oaselor fosile.

Atkins-Weltman a subliniat că descoperirea nu ar fi fost posibilă fără echipa sa și sprijinul acestora în explorarea fascinantă a trecutului nostru preistoric.
 
 
 

Vizualizări: 1,375

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: