Premierul francez și-a pus fostul partener în fruntea Externelor

Stéphane Séjourné, liderul partidului preşedintelui francez Emmanuel Macron, a fost numit joi ministru al Afacerilor Externe în guvernul noului premier Gabriel Attal, care a păstrat mai multe nume importante şi a adăugat doi foşti miniştri de dreapta, relatează AFP și Agerpres.
Fost consilier al preşedintelui Emmanuel Macron, Stéphane Séjourné a avut cândva un parteneriat civil cu Attal, scrie France24. Acesta o înlocuiește pe Catherine Colonna.

 
Mai multe nume importante, printre care Bruno Le Maire la Economie şi Gérald Darmanin la Interne, au fost confirmate joi în cadrul guvernului format de Emmanuel Macron şi Gabriel Attal. Sébastien Lecornu rămâne la Forţele Armate şi Eric Dupond-Moretti la Justiţie.

 
 
În noul guvern au fost numiţi joi şi foştii miniştri de dreapta Rachida Dati şi Catherine Vautrin.

 
 

Devenit cel mai tânăr prim-ministru al Franţei, popularul Gabriel Attal, în vârstă de 34 de ani, ministrul Educaţiei pentru o scurtă perioadă de timp, are misiunea de a da un nou impuls unui mandat prezidenţial în impas.

Noua echipă guvernamentală urmează să se confrunte cu provocări semnificative în 2024. În special, va trebui să lupte împotriva extremei drepte, care este în fruntea sondajelor, în alegerile europene din iunie.

O altă problemă majoră: organizarea Jocurilor Olimpice care vor avea loc în Franţa între 26 iulie şi 11 august.
 

Vizualizări: 2,829

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: