A fost descoperită semnificaţia dansului albinelor

„Dansul Albinelor” este de fapt un mod prin care albinele comunică între ele şi trasmit informaţii, au descoperit recent cercetătorii  din domeniu care susţin că precizia transmiterii datelor este senzațională. „Twerk” (combinație între twist și jerk) este un dans care constă mai ales în mișcări provocatoare de posterior,  fiind exact ceea ce practică și albinele.

Dacă la oameni twerk este senzual, mișcările similare ale albinelor, care fac să le vibreze abdomenele, sunt folosite la schimbul de informații.

O echipă de oameni de știință, care a studiat „dansul albinelor”, a publicat în prestigioasa revistă științifică „PLOS One” rezultatele muncii lor. Ele demonstrează cât de sofisticat este modul de comunicare al acestor himenoptere. Prin rotații repetate, albina dansatoare indică unghiul, prin raport cu Soarele, în care suratele sale (la albine, doar albinele muncesc, masculii servesc doar la procreere) trebuie să plece pentru a ajunge la o sursă de polen sau de nectar. Dacă 0 grade este direcția Soarelui și deci 180 direcția opusă, indicația „270 de grade” le va determina să plece înspre stânga.

Albina o comunică suratelor făcând să varieze durata vibrațiilor corpului: o secundă echivalează cu 750 de metri, conform autorilor studiului.

Urmează o ultimă informație transmisă prin dans, interesul expediției. Cu cât sursa de hrană este mai abundentă, cu atât albina va repeta dansul de mai multe ori și va efectua rotații rapide.

Vizualizări: 1,962

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Descoperiri:

Citește și: