Un europarlamentar la CNTV

Europarlamentarul USR - PLUS, Dragoș Pîslaru, a fost vineri în Gorj, unde s-a întâlnit cu un grup de elevi de la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu, cu care a discutat despre Uniunea Europeană și despre viitorul Europei.

Au fost discutate și subiecte de actualitate de pe agenda europeană, precum Pactul Ecologic, dar și oportunitățile de dezvoltare pe care le au tinerii în contextul european. "I-am îndemnat să creadă într-un viitor european al României și să aibă în minte, indiferent de drumul pe care îl vor alege în viață, că sunt români și europeni în același timp", a transmis europarlamentarul.

Colegiul Național "Tudor Vladimirescu" din Târgu-Jiu se află printre cele 15 de şcoli din România participante la competiţia pentru obţinerea titlului de „Şcoală – Ambasador a Parlamentului European”.

Programul educativ EPAS Romania - Scoli-ambasador ale Parlamentului European in Romania a fost lansat în toate statele membre ale Uniunii Europene la începutul anului 2017 și are ca scop îmbunătățirea cunoștințelor despre Europa și democrația parlamentară europeană în rândul tinerilor. În România este organizat de Biroul de Legătură al Parlamentului European în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi cu sprijinul asociaţiei APDD „Agenda 21”

"Îi felicit pe elevii și pe profesorii implicați în acest program și le mulțumesc pentru invitație", mai arată Dragoș Pîslaru într-un mesaj transmis pe pagina de socializare.

Vizualizări: 2,328

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: