A fost prinsă mama criminală, care şi-a aruncat copilul la câini

Procurorii au identificat femeia care în aprilie a născut în toaleta spitalului din Târgu Cărbuneşti, a aruncat copilul pe geam, iar acesta a murit mâncat de câini. Este vorba de Maria Pavel în vârstă de 31 de ani din comuna Bărbătești. Ieri anchetatorii au stabilit că ea este mama nou născutului și un echipaj de poliție s-a dus să-i aducă la cunoștință acest lucru. Femeia, cunoscută cu afecțiuni psihice, a făcut un atac de panică și a fost transportată la Spitalul din Cărbunești, apoi transferată la Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu. Mama femeii a susținut cu fiica ei nu este mama bebelușului.

Maria Pavel are 31 de ani și este din comuna Bărbătești. Ea este mama a două minore de 10 respectiv 11 ani pe care le îngrijește împreună cu mama ei de aproximativ 9 ani, de când a rămas văduvă. În această primăvară, mai exact pe 18 aprilie, ea a mai adus pe lume un copil pe care a decis să-l abandoneze. Când a venit sorocul, femeia era în Secția de Chirurgie a Spitalului din Târgu-Cărbunești, în calitate de însoţitoare a unei rude în vârstă de 11 ani, în speță a fiului surorii ei, internat pentru o intervenție chirurgicală. Maria Pavel a născut în toaleta secției și apoi a aruncat copilul pe geam împreună cu placenta, în curtea unității spitalicești, unde a fost găsit a doua zi mâncat de câini. Anchetatorii au fost în momentul acela mai aproape ca oricând de femeie, pentru că, în timp ce aceștia făceau cercetarea la fața locului, femeia era încă în spital. După ce o parte din angajatele spitalului au fost în cercul de suspecte, că una dintre ele ar fi mama copilului, anchetatorii au extins cercetările și la persoanele însărcinate care au fost internate în secțiile Spitalului din Târgu-Cărbunești, dar și la aparținători. Așa a ajuns Maria Pavel ca fiind principala suspectă dintr-un alt cerc de suspecte de 9 femei.

Maria Pavel a fost audiată de 2 ori și nu a recunoscut nimic, însă rezultatele ADN au stabilit că femeia este mama bebelușului. „Aceasta a fost identificată urmare a efectuării unor expertize ADN, pentru compararea profilului genetic al nou-născutului cu cel al mai multor persoane, din cercul de suspecte. Femeia, în vârstă de 31 de ani, urmează a fi reaudiată de procuror şi va fi supusă unei expertize medico-legale psihiatrice. Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus în cauză începerea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat, întrucât a rezultat că nou-născutul s-a născut la termen, a fost viabil, iar moartea acestuia a fost violentă, datorându-se acţiunii sau inacţiunii unei persoane”, a precizat Cristina Ciobanu, purtător de cuvânt Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj.

Femeia a făcut atac de panică

Cu rezultatul ADN la dosar, anchetatorii s-au prezentat la locuința femeii din Bărbătești pentru a-i prezenta învinuirile care i se aduc și pentru a o aduce la audieri. La aflarea acestei vești, Maria Pavel a făcut un atac de panică și a fost dusă la Spitalul din Târgu-Cărbunești. După ce i s-a acordat primul ajutor, femeia a fost sedată și transferată cu o ambulanță la Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu, unde a fost supusă unei expertize medico-legale pentru a se stabili dacă femeia poate fi audiată, dar mai ales dacă a avut discernământ în momentul în care a săvârșit fapta. Cu acest rezultat, dar și după audieri, procurorul de caz va stabili dacă o va cerceta pe femeie în stare de libertate sau în arest preventiv.

Mama femeii susține că fiica ei nu a născut

mama_mariei_pavelMaria Pavel a venit la spital însoțită atât de personalul de la ambulanță și de la poliție, dar și de mama ei, care susține că femeia nu a fost însărcinată și nu are cum să fie mama copilului. Aceasta a fost condusă apoi la audieri, unde a ajuns cu un dosar în mână și o sticlă de bere. „Fata mea este văduvă de 9 ani. Nu aveam cum să fie însărcinată și nu este ea mama copilului. Cu cine să facă ea copil dacă bărbatul ei a murit acum 9 ani. Să o găsească pe femeia care și-a aruncat copilul, că nu e fata ei. Se face circ degeaba. Dacă era însărcinată, o vedea cineva, avea burtă”, a spus mama Mariei Pavel, acuzată şi ea de complicitate.

Conducerea spitalului se aștepta la acest rezultat

Conducerea Spitalului din Târgu-Cărbunești se aștepta ca mama bebelușului să fi avut la un moment dat vreo legătură cu unitatea spitalicească, pentru că altfel nu avea cum să nască în toaleta spitalului. „Mă așteptam să fie cineva care a fost în spital sau a venit pe la cineva din spital. Eu am spus de la început că nu este vorba de o angajată a spitalului sau să fie ajutată de personalul sanitar. Cert este că în momentul în care se făcea cercetarea, ea era în spital. Nimeni nu și-a dat seama. Bine că s-a terminat o dată cu acest caz”, a declarat Constantin Târziu, directorul spitalului.

Maria Pavel este cunoscută cu afecțiuni psihice și a suferit chiar o intervenție chirurgicală la cap într-un centru universitar din țară. Consătenii o știu ca fiind o persoană cu probleme și își întreținea fetele cu ajutorul social pe care-l primea de la Primăria Bărbătești în schimbul zilelor de muncă prestate în folosul comunității.

Vizualizări: 238

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: