A furat bijuteriile rudelor pentru a se distra la o nuntă

Cheful de distracţie pe care l-a avut un gorjean la o nunta unui prieten al său a fost potolit repede ieri dimineaţă de o pereche de cătuşe cu care omul s-a ales pentru că a plătit la petrecere cu bani proveniţi dintr-un furt. Acesta a luat bijuteriile unui văr de-al său şi le-a amanetat, cheltuind apoi banii pe „păcănele” şi pe dedicaţii, spre uimirea celor care îl ştiau sărac lipit pământului, culmea fiind că şi păgubitul a fost la aceiaşi nuntă şi nu avea idee de unde dăduse norocul peste ruda sa.

Cornel Vâlsan are 32 de ani, este din Fărcăşeşti, soţia l-a părăsit de vreun an de zile, iar de lucrat lucrează ca excavatorist la o firmă privată. Bărbatul avea nevoie urgentă de bani la sfârşitul săptămânii trecute pentru că trebuia să ajungă la nunta unui amic, el nedorind să rateze cheful. Pentru asta s-a gândit că poate amaneta două brăţări din aur ale unei rude, pe care le-a luat fără să spună cuiva ceva. Laurenţiu Vâlsan, de 26 de ani, este păgubitul, el spunând că sâmbătă după-amiază, când s-a dus la casa pe care o are la ţară, el locuind la Târgu Jiu, nu a băgat de seamă că i-ar fi umblat hoţii prin camere. Dispariţia brăţărilor a ieşit la iveală de abia seara, când tânărul se pregătea să meargă şi el la aceiaşi nuntă, nuntă la care dorea să poarte brăţările din aur. Bijuteriile au fost însă de negăsit până a doua zi.

A intrat prin podul casei

„Aveam un loc unde le ţineam, dar nu a fost niciuna de găsit. Am crezut că am uitat unde le-am pus şi am căutat în altă cameră, dar pentru că întârziam la nuntă nu am insistat. M-am dus la petrecere fără ele, dar la masă am stat cu vărul meu pe care l-am văzut că scoate din portofel numai bancnote de 200 de lei. Nu a avut în viaţa lui atâţia bani o singură dată şi toţi ne-am mirat când l-am văzut cu portofelul plin. Mai dădea şi dedicaţii. A doua zi, duminică dimineaţa mi-am dat seama că cineva mi-a furat acele brăţări, am mers pe la casele de amanet din Rovinari şi una dintre ele am găsit-o în vitrină“, a povestit păgubitul. Mai mult, acesta l-a condus pe Vâlsan la Poliţie. „După ce am plecat de la casa de amanet spre Fărcăşeşti la o staţie de maxi-taxi l-am întâlnit pe el, zicea că era chemat la Poliţie nu ştia pentru ce şi i-am spus că îl duc eu cu maşina. L-am dus până la sediul Poliţiei Rovinari ca să fiu sigur că nu scapă pentru că nu pot să concep ca un om, rudă cu mine, vorbeşte cu mine la mine în casă şi apoi vine să mă fure. Am şi aflat cum a procedat, a găsit o gaură pe la asterială şi prin podul casei a coborât în interior. Nu a lăsat nicio urmă pentru că ştia locul unde ţineam brăţările”, spune păgubitul.

Cornel Vâlsan a fost audiat de poliţişti şi luat la întrebări, în cele din urmă acesta recunoscând că a făcut-o de oaie. Oamenii legii l-au reţinut pentru 24 de ore, iar ieri l-au prezentat unei instanţe de judecată pentru a se emite pe numele lui mandat de arestare preventivă. Suspectul este acuzat de furt calificat, pedeapsa pe care o riscă în cazul în care va fi găsit vinovat fiind de până la 15 ani de închisoare.

Vizualizări: 175

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: