Bătrână arsă de vie în propria locuinţă

O bătrână din Stoina a murit carbonizată după un incendiu izbucnit la casa sa. Ce a mai rămas din corpul femeii a fost preluat de Serviciul de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei.

Ioana Istratie de 71 de ani din satul Urda de Sus locuia singură într-o casă modestă, după ce în urmă cu 9 ani s-a stins din viaţă unicul fiu pe care-l avea. Femeia, fără prea multe posibilităţi materiale îşi duce zilele dintr-o umilă pensie însă mai toţi banii îi dădea pe alcool. Aşa se face că bătrâna a fost debranşată de la reţeaua electrică şi trăia la lumânare. Vecinii nu prea aveau o părere bune despre bătrână, pentru că era mai tot timpul pusă pe scandal şi consuma frecvent băuturi alcoolice. „Nu era o vecină bună. Era o beţivană. Toată ziua bea rachiu, nici nu mânca că zicea ca nu-i e foame. Făcea tot timpul scandal. Se lua de toată lumea. Cred că avea şi ceva probleme cu capul. Era singură. Toţi banii din pensie pe alcool îi dădea. Numai ce luase pensia şi i-am zis să se ducă să-şi plătească datoriile la magazin dar ea i-a băut. Probabil s-a îmbătat ca în fiecare seară şi a aprins vreo lumânare să facă lumină, că nu avea curent electric”, povestea un vecin.

Joi spre vineri noapte casa bătrânei a fost cuprinsă de flăcări. Când au sesizat incendiul, oamenii din sat au sărit imediat cu găleţile de apă şi au anunţat pompierii, însă viaţa femeii nu au putut să o salveze. „Când am ieşit eu afară pe la patru, am văzut acoperişul în flăcări, am mai alertat câţiva vecini şi am sărit cu găleţile. Nimeni nu  ştiu că e înăuntru şi nu puteam intrat prin flăcări. Aşa ceva nu am mai văzut. E făcută scrum. Groaznic să sfârşeşti aşa, ars de viu”, spune alt localnic.

Pompierii au descoperit că, deşi avea curentul tăiat folosea improvizaţii. „Pompierii de la detaşamentul Hurezani s-au deplasat la faţa locului şi împreună cu voluntarii au localizat şi stins incendiu. Când au intrat în locuinţă să vadă care este cauza incendiului au descoperit o persoană decedată. Cauza probabilă a incendiului este un scurt circuit la tabloul electric. Am înţeles că femeia a fost debranşată de se poată să fi făcut vreo improvizaţie. Este vorba de o defecţiune sau un fir neizolat”, a declarat Mihai Avramescu, purtător de cuvânt ISU Gorj.

Poliţiştii s-au deplasat imediat la faţa locului ca să cerceteze împrejurările în care a decedat bătrâna.  Din primele investigaţii se pare că femeia ar fi încercat să iasă din locuinţă, însă din cauza fumului dens a intrat în inconştienţă şi a decedat carbonizată.

„Are pământ mult, dar e cu cârcote, găinile astea le-aş lua eu, dar mai bine le taie pentru pomană, butelia o ia nepotul Paul că aşa e mai bine. În casă nu mai este nimic pentru că totul a ars. Când vor veni ai de la Bucureşti vedem cu pământul, dar casa cred că tot lui Paul îi rămâne”.

O rudă a femeii

Vizualizări: 245

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: