A început construcţia a două blocuri sociale în Târgu Jiu

Două noi blocuri sociale vor fi ridicate în municipiul Târgu Jiu pentru cetăţenii nevoiaşi. Investiţia, a cărei valoare este de circa 7 milioane de lei, în cea mai mare parte fonduri guvernamentale, a fost demarată, urmând ca până în primăvara anului viitor lucrările de construcţie să fie încheiate. Circa 600 de târgujieni speră să prindă una dintre cele circa 60 de garsoniere ce vor fi disponibile o dată cu realizarea acestor două blocuri. Autorităţile anunţă însă că unul din blocuri va fi pus la dispoziţia tinerilor care provin din orfelinate şi care în prezent locuiesc la căminul Liceului Auto din municipiu.

Cele două blocuri sociale vor fi ridicate în zona Ciocârlău, acolo unde există deja alte două astfel de blocuri. Fundaţia a fost deja realizată iar în termen de un an, calculat din luna martie 2015, când  a fost dat ordinul de începere al lucrărilor, noile imobile ar trebui să fie recepţionate. Firma care se ocupă de construirea acestor blocuri este Duelmis Prest SRL din Târgu Jiu, cea care s-a ocupat şi de reabilitarea sediului primăriei până să facă obiectul unei anchete penale.

Investiţia se realizează în cadrul programului de realizare a locuinţelor sociale derulat prin Ministerul Dezvoltării, finanţat de la bugetul de stat şi cofinanţat de la bugetul local, contribuţia primăriei fiind de 500 mii lei. “Constă în realizarea a două blocuri de locuinţe cu regim de înălţime subsol, parter, două etaje şi mansardă cu un total de 64 de unităţi locative, tip garsonieră, inclusiv spaţii de depozitare şi alte spaţii tehnice, situate la subsolul clădirilor. În afara faptului că se realizează cele două construcţii, investiţia cuprinde şi amenajarea întregii zone aferente, de la spaţii verzi, alei pietonale, alei carosabile, parcaje, racorduri la utilităţi, loc de joacă pentru copii, platforme pentru gunoi şi toate dotările necesare. Prin realizarea acestei investiţii se va concretiza, practic, un nou mini-cartier de locuinţe sociale în zona de nord a municipiului”, a declarat Raul Chiriac, şeful Serviciului Investiţii din cadrul primăriei Târgu Jiu.

Administraţia locală are în vedere ca în viitor să realizeze noi locuinţe sociale pe terenul preluat de la unitatea militară în zona Narciselor, în suprafaţă de 34 de hectare. Circa 600 de unităţi de locative promit autorităţile să realizeze în zona respectivă. 

Sute de cereri pentru o locuinţă socială

Sute de cereri sunt în prezent pe masa celor de la primăria Târgu Jiu depuse de cetăţenii care au solicitat o locuinţă socială. Unele sunt depuse de ani buni, şi cu siguranţă mulţi dintre solicitanţi speră să prindă una dintre cele 64 de unităţi locative ce vor exista o dată cu realizarea celor două blocuri din zona Ciocârlău, de lângă târgul de haine. Primarul municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, a spus că unul dintre blocuri, adică 32 de garsoniere, îl va pune la dispoziţia tinerilor proveniţi de la orfelinate şi care în prezent locuiesc în căminul Liceului Auto. Condiţia ar fi să stea câte doi în cameră. Garsonierele vor fi închiriate şi nu pot fi cumpărate.

Vizualizări: 183

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: