Drum mai scurt către Straja, via Runcu

Gorjenii care vor dori să meargă în staţiunea hunedoreană Straja vor putea ajunge mult mai repede la destinaţie. Drumul forestier care pleacă din Runcu spre Straja a fost asfaltat parţial, urmând ca în viitorul apropiat alt tronson să fie suspus modernizării. Mai mult, de-a lungul acestui tronson modernizat, obştile din Runcu vor amplasa câteva zeci de foişoare şi grătare care să fie utilizate de turiştii care vor tranzita zona. 

Este vorba de drumul forestier care pleacă din Valea Susenilor, comuna Runcu. Administraţia locală a accesat fonduri europene şi a reuşit să asfalteze o bună poţiune din şosea, astfel încât turiştii să poată circula în cele mai bune condiţii. Lucrările de modernizare a acestui tronson de drum au demarat în 2013 şi au fost finalizate anul acesta. „Am finalizat investiţia care a presupus modernizarea drumului forestier Şuşiţa Seacă, pe Valea Susenilor. Este vorba de 10,2 km. Este o zonă turistică, extraordinar de frumoasă. În parteneriat cu Obştea Dobriţa şi cu Obştea Suseni, care sunt proprietarii terenurilor, dreapta şi stânga drumului am stabilit de comun acord ca pe această vale, acolo unde sunt platformele de întâlnire, respectiv 22, să amplasăm foişoare în marginea apei pentru ca turistul să aibă confortul necesar pentru a sta la picnic. Foişoarele vor fi construite, lângă vor fi grătare prinse în beton, vatră de foc, pentru a avea toate condiţiile necesare desfăşurării unui picnic”, a declarat Adi Câmpeanu, primarul comunei Runcu.

Drumul a fost asfaltat din fonduri europene, pe Măsura 125, în valoare de 1.5 milioane de euro. Pe acest tronson care a fost reabilitat au fost realizate şi 58 de podeţe, 3 poduri, şanţuri betonate, ziduri de sprijin, parapeţi metalici şi de beton.

Autorităţile locale din Runcu au spus că în prezent au în derulare un studiu de fezabilitate pentru a asfalta încă 5 km în continuarea celor 10km deja asfaltaţi. „Scopul nostru este să legăm localitatea Runcu de Straja, pentru ca turistul să locuiască în Runcu şi să schieze în Straja. Distanţa de la Runcu la Straja este de 30 km”, a precizat primarul Adi Câmpeanu.

În sezonul rece, mulţi dintre gorjeni optează să schieze pe pârtiile de la Straja, iar prin modernizarea acestui drum aceştia vor ajunge mult mai repede în staţiune.

Vizualizări: 810

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: