Elevii de la „Magheru” participă la Euroscola

Un grup de elevi de la Colegiul Tehnic ”Gheorghe Magheru” va participa la cea de-a VIII-a ediţie a concursului pentru liceeni Euroscola 2015. Concursul a fost lansat de Biroul de Informare al Parlamentului European în România, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice. Astfel, 24 de elevi de la această instituţie de învăţământ vor participa la activităţile acestui proiect de voluntariat în perioada iunie-septembrie 2015.

Elevii de la CT „Gheorghe Magheru” sunt invitaţi să propună şi să implementeze un proiect de voluntariat cu tema „Solidari cu cei de lângă noi” , care să se adreseze unei comunităţi defavorizate, care se confruntă cu sărăcia. Proiectul va cuprinde două module: proiectul propriu-zis (incluzând şi efectul produs de implementarea proiectului) şi un afiş creativ, care să promoveze proiectul realizat. Proiectul va fi conceput de elevi şi poate fi realizat oricând în perioada 24 aprilie - 9 octombrie 2015. Cei 24 de elevi de la Colegiul Tehnic ”Gheorghe Magheru” vor ajuta câteva familii defavorizate din comuna Leleşti, judeţul Gorj. ”Elevii noştri s-au gândit să ajutăm câteva familii defavorizate din comuna Leleşti. Activităţile proiectului le vom demara imediat după finalizarea examenului de Bacalaureat şi nu ne vom baza exclusiv pe partea materială. Vom încerca să facem diverse activităţi cu copiii acelor familii, activităţi educative”, a spus Carmen Vulpe, profesor coordonator al proiectului.

Termenul de finalizare a proiectului de voluntariat este luna septembrie a acestui an, astfel încât până în luna octombrie proiectul să fie deja trimis Biroului de Informare al Parlamentului European din România. În cazul în care proiectul strânge un punctaj suficient, cei 24 de elevi împreună cu cei doi profesori coordonatori, Carmen Vulpe şi Carmen Dănăricu, vor participa la un eveniment Ziua Euroscola, organizat la Strasbourg. Vizita ar urma să fie realizată pe parcursul anului viitor, precizează profesorul coordonator. Cei 24 de elevi care participă la acest proiect sunt în clasa a IX-a şi a X-a la Colegiul Tehnic ”Gheorghe Magheru” din Târgu Jiu.

Vizualizări: 221

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: