Primăria Căpreni decolmatează canalele ANIF

Două canale ce aparţin Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF) aduc numai neplăceri locuitorilor din comuna Căpreni. Canalele sunt colmatate şi orice ploaie mai puternică produce inundaţii.

Consilierii locali din Căpreni au hotărât să aloce fonduri pentru decolmatarea a două canale aflate în patrimoniul Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare. Canalele de la Capra şi Mâțu sunt colmatate atât de rău că, atunci când plouă mai abundent, apa de pe dealurile din Căpreni ajunge direct în curţile oamenilor. ”De această societate nu se mai ştie nimic, era în insolvenţă la un moment dat. Canalele sunt de pe vremea comuniştilor, dar nu s-a mai interesat nimeni de ele. E vorba de două canale mari, de un kilometru fiecare. La vremea respectivă au fost construite cu scopul de a prelua apele de pe deal şi de a ne proteja de inundaţii, însă dacă nu au mai fost întreţinute s-au colmatat încât provoacă ele inundaţii”, a spus primarul Emil Cătănoiu.

Pentru a scuti oamenii de neplăceri, Consiliul Local Căpreni a luat hotărârea de a interveni cu utilajele primăriei pentru decolmatarea canalelor.

Vizualizări: 183

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: