A început demolarea Autogării Târgu Jiu. Se ridică Penny Market

Clădirea în care a funcţionat autogara din Târgu Jiu încă din anul 1972 va fi pusă la pământ. Pe acest amplasament va fi ridicat un market Penny, care ar putea funcţiona încă de la începutul anului viitor. Muncitorii au început de luni, 18 septembrie, lucrările de demolare.

Marketul Penny ar urma să devină funcţional la 1 ianuarie 2018. Lucrările de construire nu vor dura mult, pentru că magazinul se va realiza din panouri prefabricate. Autogara a fost mutată în apropiere, lângă Casa Magnolia.

Clădirea principală este încă în lucru, însă călătorii au la dispoziţie o sală de așteptare într-o altă clădire, mai mică, ce va fi folosită ulterior pentru înfiinţarea unor spaţii comerciale. Investiţia este a SC Expres Transport SA. Călătorii pot aștepta microbuzele și în aer liber, asta pentru că în zonă au fost create peroane acoperite prevăzute cu bănci.

„Autogara veche pica pe noi”

Șoferii de microbuze sunt mulţumiţi de condiţiile din noua autogară. „Autogara cea nouă va fi gata într-o lună, mai trebuie pusă gresia, mici lucrări. Este mai bine aici, autogara veche pica pe noi. Plăteam și impozit degeaba pe clădire, sala de așteptare nu avea nici încălzire. Acesta va avea grupuri sociale noi, cu săli de așteptare”, a spus un șofer de microbuz.

Nemulţumiri

Fostul sediu al autogării a fost împrejmuit în vederea demarării lucrărilor de demolare. Unii locuitori din zonă s-au arătat nemulţumiţi de faptul că gardul a fost amplasat prea mult în partea de vest, pe lângă magazine rămânând o alee îngustă, ce nu poate fi folosită de pompieri în cazul în care ar avea loc un incendiu.

Pe aceste considerente, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj au făcut luni verificări la faţa locului. „Respectiva construcţie are aviz de securitate la incendiu, pe timpul cât se desfășoară construcţiile, urmând să obţină autorizaţia de securitate la incendiu după finalizare. În ceea ce privește gardul respectiv, este strict legat de organizarea de șantier. Nu este un gard permanent, este un gard temporar, care în caz de situaţii de urgenţă poate fi îndepărtat”, a precizat Mihai Avramescu, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj. 

Vizualizări: 8,457

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: