Noul depozit de la Roşia va fi gata în doi ani

Chiar dacă Guvernul a stabilit să fie redeschis depozitul de la Roşia pentru a nu fi probleme cu stocurile de cărbune în această iarnă, Complexul Energetic Oltenia lucrează la un depozit nou de cărbune. Acesta ar trebui să fie gata abia în doi ani.

Până în aprilie 2018, depozitul de la Roşia va fi redeschis printr-o decizie a Guvernului. „Cariera Roşia este o carieră tampon ca şi cantitate şi preţ. Este o carieră foarte bună. Dacă nu ar avea acel depozit, nu s-ar asigura stocul minim, de siguranţă, pentru Termocentrala Rovinari. Nu poţi să laşi transportul cărbunelui numai pe bandă pentru că la minus zece grade nu mai ai aceleaşi condiţii ca acum. E o carieră care asigură un plus de producţie pentru Termocentralele de la Turceni şi Işalniţa. Ar rămâne şi ele fără stocul de siguranţă. A fost o hotărâre în beneficiul siguranţei strategiei energetice”, a explicat Dumitru Pîrvulescu, preşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie.

Cu toate acestea, vor continua lucrările şi la noul depozit pe care îl construieşte compania producătoare de energie. Investiţia a demarat după ce autorităţile de mediu au dispus ca depozitul să fie închis. În plus, rovinărenii care locuiesc în zonă se plâng că au casele şi culturile pline de praf de cărbune. Tot din această cauză, mulţi s-au şi îmbolnăvit. „Se lucrează la noul depozit. Am înţeles că s-ar termina platforma betonată anul acesta. De la anul vor fi instalate şi utilajele. Termenul limită este martie 2019 pentru că sunt o serie de lucrări de realizat acolo”, a mai transmis Pîrvulescu.

Noul depozit Roşia va fi gata în prima jumătate a anului 2019 şi că investiţia se ridică la 43,5 de milioane de lei, anunţă Ministerul Energiei.

Vizualizări: 903

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: