A început distribuirea buletinelor de vot. Mii de saci în holul Prefecturii Gorj

Pregătirile pentru alegerile prezidenţiale ce vor avea loc duminică sunt în toi. La Prefectura Gorj este zi de muncă. Nimeni nu e liber în acest weekend, totul pentru ca scrutinul să se desfăşoare ca la carte şi să nu existe niciun incident. Sute de mii de buletine de vot sunt împărţite primarilor din tot judeţul. În total, în Gorj au fost înfiinţate 331 de secţii de vot.

Sâmbătă, de la ora 11, a început distribuirea materialelor electorale către primari. Toate localităţile au fost programate astfel încât să nu se creeze aglomeraţie la ridicarea buletinelor de vot. „În total, peste 328 de mii de buletine de vot au fost distribuite primarilor din judeţul Gorj. Duminică, vor fi deschise 331 de secţii, de la ora 7. O secţie a fost desfiinţată pentru că sunt mai puţini alegători faţă de scrutinele anterioare. Predarea materialelor electorale se face în prezenţa poliţiştilor şi a jandarmilor, iar, sâmbătă seara, toate materialele ajung în secţiile de vot din tot judeţul”, a explicat Corina Belteu, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Gorj.

Sacii cu buletine de vot şi ştampile au fost încărcaţi în autobuze şi urmează să ajungă în fiecare secţie de vot din judeţ. Cei mai mulţi saci au fost ridicaţi de autorităţile de la Târgu Jiu, unde vor fi deschise 56 de secţii de vot. Circa 300 de mii de gorjeni au drept de vot şi sunt aşteptaţi să-şi exprime acest drept duminică, între orele 7 – 21.

Vizualizări: 831

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: