Bălan: Mergem la Constanţa să scoatem un rezultat pozitiv

Pandurii Târgu Jiu are o deplasare lungă, dar şi un meci dificil în etapa a 16-a. Gorjenii au plecat spre Constanţa vineri dimineaţa, cu speranţa că vor putea reuşi un rezultat bun în faţa echipei lui Ianis Zicu.  

Pandurii nu a reuşit nici o victorie sub comanda lui Tibi Bălan, antrenorul gorjenilor fiind supărat din acest motiv, dar optimist, ca de fiecare dată, în privinţa meciului următor. Cum a spus înaintea fiecarui meci, Bălan continuă să cunoască mai bine jucătorii şi potenţialul echipei, fiind de părere că aceştia se antrenează bine: „Venim după două meciuri în care am pierdut şi sunt foarte supărat. Dar în aceste două jocuri mi-am dat seama de nivelul echipei, de nivelul jucătorilor, de potenţialul lor şi mi-au lăsat o impresie foarte bună. Săptămâna aceasta ne-am antrenat foarte, foarte bine şi mergem la Constanţa să scoatem un rezultat pozitiv”.

Tibi Bălan ştie multe despre Farul, care „este o echipă foarte bună, legată, ambiţioasă şi motivată din toate punctele de vedere. Au un antrenor tânăr ca mine, pe fostul meu coleg de la echipa naţională Ianis Zicu. Sunt  acolo  jucători pe  care îi ştiu şi cu care am şi lucrat”. 

La fel ca şi meciurile precedente, şi meciul cu Farul este tot un nou început pentru Tibi Bălan, care aşteaptă ca echipa sa să demonstreze ceva de această dată: „Pentru noi este un nou început şi sper să demonstrăm ceva începând cu acest meci. Ştiu că este un meci foarte greu, dar sper că suntem mult mai responsabili acum. Mi-am dat seama de potenţialul unora dintre jucători, nu e de condamnat, probabil aşa au fost învăţaţi. Am încercat să le schimb mentalitatea. Per ansamblu, am schimbat cam totul. S-a terminat cu echipa veche a Pandurilor şi de sâmbătă vom vedea altă echipă”.

Jucătorii pandurilor par să împărtăşească şi ei optimismul antrenorului şi nu se tem foarte  mult de adversarii din Liga 2.

Pandurii ocupă ultima poziţie în clasament, dar Alexandru Trancă spune că diferenţa între trupa gorjeană şi celelalte echipe nu este atâta de mare: „Nu este o diferenţă foarte mare  între echipe, la toate meciurile de Liga 2 s-a văzut că nu sunt rezultate spectaculoase, sunt majoritatea echipelor acolo, cam de acelaşi nivel, majoritatea sunt aşa, pentru că unele au şi bugete foarte mari şi au şi jucători de Liga 1 în lot. La noi nu s-a făcut nimic în privinţa transferurilor şi de aceea e foarte greu. Dar nu e o diferenţă foarte mare, putem să o micşorăm pe teren prin agresivitate, amiţie şi dorinţă”.

În clasament, Pandurii se află pe ultima poziţie şi au neapărat nevoie să câştige şi puncte, altfel vacanţa de iarnă îi poate prinde tot cu lanterna roşie în braţe.

Vizualizări: 629

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: