A început goana după cazări

Agenţiile imobiliare sunt luate cu asalt în această perioadă de tinerii care îşi caută cazare. Liceenii şi studenţii preferă să stea într-o garsonieră sau într-un apartament, chiar dacă cheltuielile sunt mai mari decât într-o cameră de cămin. Preţurile la închirieri au rămas aceleaşi ca anul trecut, însă viitori chiriaşi speră să mai negocieze cu proprietarii.

Liceenii şi studenţii vor să fie siguri că au unde să stea atunci când încep cursurile şi au luat drumul agenţiilor imobiliare. Tinerii testează preţurile şi încearcă să găsească ofertele cele mai avantajoase. După ce le sunt prezentate garsonierele şi apartamentele oferite sper închiriere, tinerii merg cu agenţii imobiliari să le vadă. Preţurile pentru închirierea unei garsoniere sau a unui apartament au rămas aceleaşi ca anul trecut. „Pot să vă spun că în materie de închirieri preţurile au rămas aceleaşi ca anul trecut. Pentru o garsonieră sau un apartament complet utilat, preţurile variază între 100 de euro şi ajung până la 250 de euro”, a spus un agent imobiliar.

Tinerii preferă apartamentele

Tinerii preferă să locuiască în garsoniere sau chiar în apartamente cu două camere, decât în cămin. Aceştia speră să se cupleze cu colegii şi chiar să mai negocieze cu proprietarii. „Condiţiile din cămin sunt aşa cum sunt . Eu prefer să locuiesc într-un apartament complet utilat sau garsonieră. Aş merge pe un apartament, pentru că  mă mai cuplez cu vreun coleg şi împărţim cheltuielile, dar asta pe parcurs. Acum este important să îmi găsesc din timp, pentru că am din ce alege. Ar fi bine dacă aş putea totuşi să negociez cu proprietarii”, ne-a declarat un tânăr student.

Elevii şi studenţii caută cazare în apropierea unităţilor de învăţământ.

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: