A început PNDL III. Unde este prima investiție

Administrația locală din comuna gorjeană Bengești Ciocadia a obținut finanțarea din fonduri guvernamentale pentru asfaltarea unor drumuri din localitate. Banii au fost alocați prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) III, spune primarul Victor Geogia.

Este vorba de asfaltarea a șase drumuri din comuna Bengești Ciocadia. Investiția se ridică la 3.7 milioane lei. ”Spre bucuria mea, Moș Nicolae mi-a adus un proiect finanțat prin PNDL III, în care sunt prinși 3.8 km de asfalt, modernizare drumuri comunale în Bengești Ciocadia. Proiectul l-am făcut în 2015, dar acum am primit finanțarea. Când se va finaliza acest proiect, toată comuna va fi asfaltată, cu excepția unor ulițe, pe coaste, acolo unde sunt sate mai răzlețe. Va fi ceva extraordinar pentru cetățenii comunei. Nu o să mai meargă prin noroi, cu excepția celor din câteva cătune, însă le vom asfalta și pe acelea în următorii doi ani”, a declarat Victor Geogia, primarul comunei Bengești Ciocadia.

Pentru că cererea de finanțare a fost înaintată acum 3 ani, administrația locală trebuie să actualizeze documentația. Cele șase drumuri sunt în prezent pietruite. Lucrările de asfaltare ar urma să înceapă spre mijlocul anului viitor. ”Sper ca până în primăvară să pot să dau drumul la licitație, să ne apucăm de lucrare în cursul anului 2019. Avem două drumuri în care o să vină conducta de canalizare și aș dori să le lăsăm după ce introducem rețelele, să nu mai fim nevoiți să spargem asfaltul”, a explicat primarul din Bengești Ciocadia.

Proiectul prevede asfaltarea unui drum în satul Bălcești, al celui care asigură legătura cu satul Ciocadia, cunoscut sub denumirea de ”drumul Morii”, dar și patru ulițe în satul Bengești. Investiția presupune și amenajarea de rigole, precum și a trei podețe de dimensiuni mici.

Vizualizări: 707

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: