Sală de sport la etaj într-o comună din Gorj

O sală de sport va fi construită în comuna gorjeană Godineşti. Va fi prima bază sportivă acoperită de la nivelul localităţii. Sala de sport va fi realizată în curtea şcolii gimnaziale din localitate, la etaj, deasupra unor laboratoare care de asemenea vor fi înfiinţate de la zero.

Baza sportivă va fi realizată într-un corp de clădire nou care se va crea prin extinderea Școlii Gimnaziale Godineşti. Pe respectivul amplasament sunt în prezent câteva ateliere vechi, care urmează să fie demolate. La parter va fi înfiinţată o cameră a centralei termice şi vor exista câteva laboratoare, iar la etaj va fi realizată sala de sport. „Este vorba despre reabilitarea şcolii şi construirea unei mini-săli de sport în aceeaşi locaţie. Am dat ordinul de începere al lucrărilor, s-a eliberat autorizaţia de construire. S-au încheiat lucrările de proiectare, urmând să înceapă construcţia propriu-zisă”, a declarat Aurariu Coman, primarul comunei Godineşti.

Termenul prevăzut în proiect pentru finalizarea investiţiei este de 20 de luni. Lucrările sunt realizate cu fonduri guvernamentale, alocate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) II. Investiţia se ridică la 3 milioane de lei.

Circa 170 de copii studiază în şcolile din Godineşti, din care 80 urmează cursurile la Școala Gimnazială. În prezent, elevii îşi desfăşoară activităţile sportive în aer liber sau în sălile de clasă, în localitate neexistând o sală de sport. Pe perioada desfăşurărilor lucrărilor de construcţie, dacă va fi nevoie, elevii vor fi mutaţi la şcoala primară din apropiere, unde sunt disponibile patru săli de clasă.

Galerie foto


Vizualizări: 1,851

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: