Mii de pensionari din Gorj au poprire pe pensie

Peste 3000 de vârstnici din județul Gorj s-au ales cu poprire pe pensie pentru că nu și-au plătit datoriile. Suma datorată de aceștia se ridică la peste o jumătate de milion de lei, iar fiecare pensionar rămâne lunar, până la stingerea debitului, fără o treime din pensie urmare aplicării acestor popriri.

 Pensionarii care s-au ales cu pensii fragmentate sunt dintre cei care nu și-au achitat datoriile către diverse instituții. Cei mai mulți nu și-au plătit taxele și impozitele la timp sau au credite și dobânzi restante la bănci. În medie, popririle sunt de 175 lei/lună/persoană. "La sfârșitul lunii ianuarie 2017, la nivelul Casei Județene de Pensii avem înregistrate un număr de 3152 de popriri, în care Casa Județeană de Pensii este terț poprit. Valoarea viramentului la luna ianuarie este de peste 548 mii lei", a explicat Daniela Negoiță, directorul Casei Județene de Pensii Gorj. 

Față de luna decembrie 2016 numărul popririlor este în ușoară scădere în prima lună a acestui an. Atunci au fost 3230 de cazuri, iar valoarea viramentului a fost de 551 mii lei. Peste 22.000 de gorjeni vor încasa pensii mai mari cu această lună, urmare eliminării impozitului pe venit pentru pensiile mai mici de 2000 lei. Astfel, este posibil ca numărul popririlor să mai scadă în următoarele luni.

Sunt și pensionari mai norocoși, care nu duc grija zilei de mâine. Nu au probleme cu banii, nici datorii. "Am 66 de ani și sunt pensionar de 18 ani. Pensia este bună. Nu pot spune cât este, dar sunt mulțumit de cât primesc.  Am lucrat în Ministerul Apărării Naționale. Nu am restanțe pe nicăieri", a spus Constantin Rotaru din Slivilești. 

Vizualizări: 1,291

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: