Au gratuit la tren, dar se plâng de condițiile CFR Călători

Studenții gorjeni au de miercuri facilitatea de a călători gratuit cu trenul în toate colțurile țării. Vestea nu a adus o prea mare fericire pe fețele studenților care se plâng tot mai mult de condițiile din trenurile de călători. Mizerie, frig, toalete improprii și banchete de pe vremea comuniștilor, așa descriu studenții atmosfera dintr-un tren de călători. Unii spun chiar că ar fi preferat să plătească, dar să aibă condiții pentru timpurile în care trăim.

 În Gara din Târgu Jiu s-au aflat ieri o serie de studenți care au beneficiat de facilitatea oferită de guvernanţi, respectiv aceea de a circula gratis cu trenul. Mulți dintre ei sunt tineri din comunele județului care vin la studii la Universitatea ”Constantin Brâncuși”. Mărturisesc că facilitatea le scade semnificativ din cheltuieli, însă se declară extrem de nemulțumiți de condițiile în care circulă. ”Este bine, asta e clar, dar ce ne facem cu ce este prin trenuri. Nu avem condiţii, este jeg, mizerie, e prăpăd în toalete. Trebuie să se îmbunătăţească şi condiţiile de mers cu trenul. Lasă mult de dorit, nu putem să spunem că suntem de acord cu ceea ce există”, a spus unul din studenţii din Gara Târgu Jiu.

Alții declară că ar fi preferat să plătească cât de puțin, dar să beneficieze și ei de condiții optime, să aibă parte de trenuri moderne. ”Mai e mult până se vor remedia aceste probleme, este frig, iar mizeria este groaznică poate și din cauza oamenilor fără adăpost care nu dau doi bani pe curățenie. Dar și ele sunt învechite, saltelele sunt rupte, geamurile murdare. Este groaznic. Mai bine preferam să plătim și noi acolo o sumă de bani, dar să fie condiții”, a spus un alt student.

Personalul CFR din Gara Târgu Jiu a confirmat facilitatea de care beneficiază studenții cu 1 februarie. ”Este gratuit, studenții nu plătesc nimic. De la 1 februarie a intrat în vigoare. Studenții trebuie să știe că trebuie totuși să prezinte la ghișeu legitimația de student și buletinul pentru a beneficia de bilet gratuit”, au spus reprezentanții CFR Călători.  

Vizualizări: 395

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: