Merg pe jos peste 6 km până la liceu, pe un drum de pământ

 Viață grea pentru 16 liceeni gorjeni care zi de zi trebuie să meargă mai bine de 6 km pe jos pentru a ajunge la școală. Este vorba de tinerii din comuna Aninoasa care studiază la Liceul Tehnologic Țicleni. Pentru a nu ocoli peste 60 de km pe drumul asfaltat ca să ajungă la școală, preferă să ia la picior câmpurile pe un drum de pământ. Porțiunea de drum comunal străbătută de aceștia este administrată de orașul Țicleni. Autoritățile din cele două localități au întocmit un memoriu pe care l-au depus la Ministerul Dezvoltării, în vederea asfaltării acestui tronson de drum.

 Pentru a ajunge la liceul din Țicleni pe un drum asfaltat, liceenii din Aninoasa ar trebui să ocolească peste 60 de km, spune primarul Ilie Petroi. Ar presupune să ia un mijloc de transport din Aninoasa la Târgu Cărbunești, iar de acolo să ia un altul care să-i ducă la liceu, în orașul Țicleni. Astfel, tinerii preferă să meargă pe jos, folosindu-se de o scurtătură care este un drum comunal din pământ, care le permite să ajungă la școală fără să mai facă ocol. Nu doar liceenii parcurg acest traseu zi de zi, ci și cetățenii din Aninoasa care lucrează în domeniul petrolier la Țicleni. "Ce ține de partea noastră din drum am asfaltat, ar mai fi în jur de 2.5 km pe care vrem să-i asfaltăm. Restul este al Țicleniului. Copiii care studiază la liceul din oraș folosesc acea rută peste deal, pe un drum de pământ, nepietruit, care în condiţiile de iarnă este plin de noroi și gropi. Este greu. Și eu am mers tot pe acolo când studiam la Țicleni", a spus Ilie Petroi, primarul din Aninoasa.

Conducerea liceului cunoaște situația elevilor din Aninoasa. "Sunt 16 elevi care merg pe acest drum. Unii vin pe jos, alții uneori mai fac naveta cu trenul până în Cărbunești, iar apoi ia microbuzul. Am putea să le punem la dispoziție microbuz dacă drumul ar fi asfaltat. Acum nu este practicabil", a explicat Mihai Istrate, directorul Liceului Tehnologic Țicleni.     

 Memoriu

Autoritățile din Aninoasa au strâns semnături de la cetățenii din satul Sterpoaia care au fost depuse împreună cu un memoriu la Ministerul Dezvoltării pentru a fi alocați bani pentru asfaltarea drumului. Autoritățile din Țicleni au înaintat memoriul și speră să obțină finanțarea necesară. "Vrem să legăm Aninoasa de Țicleni. Vin copiii pe jos, vin 6 km de la Aninoasa la liceu, prin noroi. Am depus memoriul la Ministerul Dezvoltării, am și studiu de fezabilitate. Mă voi duce din nou cu adresă de propunere, să vedem ce se va întâmpla. Promisiuni sunt de la toți parlamentarii", a explicat primarul orașului Țicleni, Constantin Radu.  

Galerie foto


Vizualizări: 4,488

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: