A învins statul în instanță. Despăgubiri de 3 ori mai mari

O femeie din Târgu Jiu a câștigat în instanță despăgubiri de aproape trei ori mai mari decât suma oferită inițial de stat, pentru un teren expropriat care se află în zona construcției variantei ocolitoare a municipiului.

Mai exact, pentru un teren arabil de 415 metri pătrați, statul i-a oferit Ecaterinei-Doina Vasile despăgubiri de 10.790 lei. Nemulțumită, femeia a acționat în instanță Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, solicitând bani mai mulți.

Zilele trecute, Tribunalul Gorj a decis în favoarea femeii. Proprietara va primi de vreo trei ori mai mulți bani. „Admite cererea. Anulează Hotărârea de stabilire a cuantumului despăgubirii (...) pentru suprafaţa de 415 mp, situată în municipiul Târgu Jiu. Stabileşte valoarea reală de piaţă a despăgubirilor în cuantum de 5.810 Euro la cursul BNR la data plăţii şi daunele aduse proprietarului ca urmare a exproprierii în cuantum de 1830 lei. Obligă pârâtul la plata către reclamantă a sumei de 5810 Euro la cursul BNR la data plăţii şi sumei de 1830 lei, precum şi a dobânzii legale aferente sumelor menţionate de la data transferului dreptului de proprietate 13.10.2014 la data plăţii efective. Obligă pârâtul la plata sumei de 5.500 lei cheltuieli de judecată către reclamantă. Cu apel, în 30 de zile de la comunicare, care se va depune la Tribunalul Gorj - Secţia I Civilă”, se arată în minuta Tribunalului Gorj din 4 septembrie.

Lucrările la varianta de ocolire a municipiului Târgu Jiu bat pasul pe loc. Proiectul a fost evaluat inițial la 151 de milioane de lei. Lucrările au început în 2014 și ar fi trebuit să fie gata în toamna lui 2016.

Contractul cu firma constructoare a fost reziliat, când erau executate nici jumătate din lucrări. Acum, un singur constructor s-a arătat interesat de finalizarea investiției.

Documentația nu a fost încă analizată, așa că va mai dura timp până ce șantierul va fi redeschis.

Galerie foto


Vizualizări: 4,853

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: