Concert Stradivarius la Coloana Infinitului

Turneul Internaţional Stradivarius „Balada, un secol de muzică” poposeşte şi la Târgu Jiu. Cunoscutul violonist Alexandru Tomescu revine în oraşul lui Brâncuşi şi va susţine un concert în aer liber, cu o vioară Stradivarius, pe 29 mai, la Coloana Infinitului. 

În fapt, este vorba de un adevărat regal muzical care face din turneul Stradivarius unul dintre cele mai aşteptate evenimente culturale ale anului. „În acest an dedicat Centenarului Marii Uniri, alături de pianista Angela Drăghicescu, Alexandru Tomescu prezintă, în premieră, cele mai valoroase şi apreciate creaţii ale muzicii clasice româneşti dintr-un secol, aparţinând lui Enescu, Porumbescu, Lipatti, Jora, Nottara, Olah, Capoianu sau Mircea Chiriac. Spectacolul muzical al Turneului Internaţional Stardivarius 2018 aduce în faţa publicului un aranjament muzical special, unic pentru vioară, pian şi cor al Baladei lui Ciprian Porumbescu, cu participarea extraordinară a Corurilor Naţionale din programul Cantus Mundi şi Corului de Copii Radio, aranjament realizat de Maestrul Grigore Cudalbu”, anunţă organizatorii.

Seria de concerte în România va fi în perioada 9 mai -11 iunie. Turneul va continua în străinătate, în Belgia, Franţa, Italia, Spania, Suedia şi SUA.

Alexandru Tomescu a câştigat în 2013, pentru a doua oară, în urma unui concurs naţional organizat de Ministerul Culturii, dreptul de a cânta pentru următorii 5 ani pe vioara Stradivarius Elder Voicu, considerată a fi una dintre cele mai frumoase şi bine conservate viori Stradivarius din lume.

Vizualizări: 10,982

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: