A luat cea mai mare medie la Bac din ţară. De ce s-a retras în vară din examen

Doar 21 de elevi din toată ţara au obţinut medii peste 9 la sesiunea din toamnă a examenului de Bacalaureat. Cea mai mare, 9,78, îi aparţine unui elev din Târgu Jiu.

Cristian Ioan Bololoi a absolvit Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu”, la specializarea „Arhitectură, arte ambientale şi design”. A fost notat cu 9,80 la Limba română, 10 la Istorie şi 9,55 la Geografie.

Tânărul s-a înscris şi la sesiunea din vară a Bacalaureatului, însă s-a retras din examen, la proba de Istorie, pentru că dorea să ia nota maximă. S-a mai pregătit câteva săptămâni, iar rezultatul a fost unul pe măsura aşteptărilor.

Cristian este unul dintre elevii de excepţie ai liceului târgujian, premiat la Olimpiada Naţională de Arhitectură. A participat la diverse concursuri şi olimpiade, unde a obţinut rezultate remarcabile. Acesta doreşte o carieră în Arhitectură, aşa că va urma o facultate de profil din ţară.

Rata de promovare, în Gorj, înainte de contestaţii, este de 42,46%, mult peste media pe ţară, de 30,8%. La această sesiune s-au înscris 1.092 candidaţi, doar 871 dintre aceştia fiind prezenţi în sălile de examen.

Galerie foto


Vizualizări: 1,862

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: