Aparegio le cere gorjenilor să facă economie la apă

Operatorul de apă și canal Aparegio Gorj aduce la cunostința populației faptul că, în perioada de secetă, din cauza scăderii debitului pe sursele de suprafață Șușița cu 40% și Runcu cu 25%, compensarea se aduce prin puțurile de mare adâncime de la Stația de Tratare a apei Iezureni. „În data de 2 septembrie 2019, având în vedere consumul mare de apă la utilizatori, pompele puțurilor de mare adâncime au fost suprasolicitate, motiv pentru care releele termice au fost deconectate de la rețeaua electrică“, arată Aparegio într-un comunicat, precizând că incidentul a fost remediat în regim de urgență.

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a fost luni extrem de critic la adresa Aparegio, ca urmare a problemelor apărute în alimentare cu apă a municipiului. “APAREGIO continuă bătaia de joc la adresa cetățenilor municipiului Târgu Jiu cu impertinența unei entități ce se știe protejată în sfere înalte. În urmă cu câteva luni, această societate ce devine tot mai toxică pentru municipiu a impus cetățenilor tarife tot mai mari la alimentarea cu apă și canalizare. În schimbul acestor tarife, ne oferă mizerii. Avem parte de întreruperi la alimentarea cu apă, inundații la cea mai mică ploaie și multă indiferență”, a fost mesajul lui Marcel Romanescu. 

Mai mult, edilul liberal a spus că “bătaia de joc este pusă la cale de niște inconștienți în ședințe de partid pe la PSD Târgu Jiu”. 

Conducerea Aparegio Gorj dă însă asigurări că va lua toate măsurile care se impun, dar pe de altă parte cere populației să consume mai puțină apă. „În aceste condiții excepționale de secetă, pentru a evita scăderea presiunii în rețeaua de distribuție, precum și furnizarea în regim de secetă a apei potabile, apelăm la înțelegere și responsabilitate, rugând consumatorii să economisească,pe cât posibil, consumul de apă“, arată Aparegio.

Vizualizări: 1,280

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: