Zeci de dascăli, aleşi locali şi angajaţi ai primăriei au trecut la curăţenie

Curtea şcolii din Budieni s-a transformat marți într-un adevărat furnicar. Zeci de voluntari au venit să dea o mână de ajutor şi să participe la  acţiunea de curăţenie. Profesori, părinţi, consilieri locali sau  funcţionari publici, cu toţii au pus mâna pe treabă şi au muncit cot la  cot cu cei din şantier. Şcoala a intrat în reabilitare, dar va fi gata  abia spre sfârşitul toamnei. Ca să nu primească elevii printre deșeuri, autorităţile au început curăţenia cu voluntari.

Peste 50 de persoane au răspuns apelului venit din partea dascălilor  şi a edilului. Cu toţii au ajutat la curăţenie. Au de strâns toate  materialele ce au rezultat în urma demolării acoperişului.

Printre voluntari au fost consilieri locali şi angajaţi ai primăriei care au  renunţat pentru o zi la munca de birou şi au venit în şantier. „Eu sunt consilier local. Am venit să dau o mână de ajutor. Ajutăm şi muncitorii  să termine mai repede, ajutăm şi copiii să vină într-o şcoală curată.  Strângem tot materialul ce a rezultat în urma demolării acoperişului,  toate lemnele, ţiglele, curăţăm întreaga curte. Trebuie să ne implicăm  şi noi, sunt şi salariaţi ai primăriei care muncesc aici”, a spus Andrei  Virgil, consilier local la Scoarţa.

O mână de ajutor au dat şi localnicii, mândri că şi şcoala din satul lor  a intrat în modernizare. „Facem o muncă de echipă. Sunt mulţi părinţi  care au venit. Au venit cei care au putut. Nu voiam să începem şcoala cu  acest peisaj. Tot decorul va fi regulamentar. S-a mobilizat multă lume.  Este ceva plăcut să ai atâta ajutor. Noi pregătim clasele, manualele şi facem curăţenia efectivă”, a spus o profesoară ce a participat la acţiune.

„Muncim că suntem la ajutorul social, dar am şi copii la şcoală. Pentru ei muncim, facem curăţenie să vină la şcoală aşa cum trebuie, nu în mizerie. Strângem toate materialele, cosim iarba, să fie curat că aşa trebuie să fie la şcoală”, a spus un localnic, beneficiar al ajutorului social.

Primarul comunei Scoarţa, Ion Stamatoiu, speră să termine curăţenia în două zile. Muncitorii care lucrează la anveloparea şcolii nu ar fi avut timp să strângă toate materialele din curtea unităţii de învăţământ până începe şcoala. „Noi am început aici cu ce trebuia, ca să nu fie copiii supuşi niciunui risc. Vorbim aici de acoperiş. L-am demolat şi l-am înlocuit. Tot este nou, schimbat pentru prima dată de când este această şcoală, unde am fost şi eu elev. Acum se face anveloparea şi, în momentul începerii şcolii, copiii vor intra doar pe această intrare. Nu vor avea acces în spatele şcolii unde sunt depozitate acum toate materialele şi tot ce a rezultat din dezmembrarea şcolii. Mobilizarea de astăzi a fost făcută nu din obligaţie. Avem părinţi, profesori, oameni de la ajutorul social, salariaţi ai primăriei, consilieri locali. Sunt în jur de 50 de oameni la care am apelat. Nu am întrerupt munca la primărie. Cei care au fost câte doi pe compartiment, am luat unul cu noi aici”, a spus primarul din Scoarţa, Ion Stamatoiu.

La aceeaşi şcoală, primarul are în plan să facă şi un teren de sport mai ales că toţi elevii de aici fac orele de educaţie fizică şi sport în mijlocul drumului.

În prezent, spaţiul a fost identificat, autorităţile au făcut rost de bani şi urmează să organizeze licitaţie pentru realizarea unui astfel de teren chiar peste drum de şcoala din Budieni. Vor să şi închidă acest spaţiu, astfel încât copiii să poată face sport aici şi pe timpul iernii.

Galerie foto





Vizualizări: 1,391

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: