A luptat doi ani să-și recupereze nepotul de la autoritățile italiene. Bunica eroină!

S-a luptat aproape doi ani pentru a-și recupera nepotul de la autoritățile italiene. Este vorba despre o femeie din municipiul Vulcan, județul Hunedoara. Copilul a rămas în grija statului italian după ce mama lui a avut mai multe probleme cu legea. Tatăl copilului este de origine albaneză, acesta fiind și el săltat de autoritățile de acolo. Femeia povestește faptul că a făcut sute de drumuri România-Italia, tocmai pentru ca nepotul ei să fie adus acasă.

Sute de drumuri și nopți nedormite. Prin asta a trecut o femeie din Hunedoara. Aceasta a vrut cu orice preț ca nepotul ei în vârstă de aproape 4 ani să fie adus în România și asta după ce părinții micuțului au încălcat legea din Italia.  Bunica povestește cum asistenții sociali de acolo au încercat să-i pună nenumărate piedici ca nepotul să nu fie luat, însă a luptat mult, spune femeia.

”Am o fată de 24 de ani care a plecat în Italia în urmă cu aproximativ 5 ani. Acolo a cunoscut un albanez, tatăl copilului. Cei doi au avut probleme cu legea, iar micuțul a fost luat de către autoritățile italiene, de asistenții sociali de acolo. Cei de acolo nu prea voiau să-mi dea nepotul. Am stat acolo 3 luni, iar după o lună și jumătate abia am reușit să-l văd. La început era foarte speriat, mă respingea. N-am renunțat și am vrut să-mi iau nepotul acasă. Asistenții sociali au ținut cu dinții de el, tocmai să nu-l pot lua la mine, în România”, a spus Luminița, bunica lui Kevin.  

Eforturile financiare au fost uriașe, cu atât mai mult cele fizice, fiind vorba despre zeci de ore petrecute pe drumuri. Cu lacrimi în ochi, Luminița a spus că a cheltuit sume uriașe, apelând până și la credite bancare, prieteni și rude pentru a-și putea lua nepotul acasă.

”Ajungeam de exemplu pe aeroportul din Timișoara și stăteam 11 ore, până a doua zi de dimineață să pot pleca spre Italia. Mergeam apoi 6 ore cu trenul de la aeroport, iar când ajungeam la copil nu aveam voie să-l văd decât 2 ore, apoi plecam înapoi în România. Stăteam zeci de ore, eram foarte obosită. Eforturile financiare au fost foarte mari. Am făcut credite la bănci, CAR-uri, am datorii la vecini, rude și prieteni. Am scos din bancă 1 miliard de lei vechi, plus alte datorii. Am acumulat datorii de aproape 3 miliarde de lei. S-a cheltuit foarte mult, dar îi mulțumesc lui Dumnezeu că am reușit să-l iau. Am umblat așa 1 an și 8 luni și mergeam la fiecare 2 săptămâni în Italia să-l văd”, ne-a mai spus femeia.

Copilul are mai are puțin până la 4 anișori și are probleme de comunicare, dar și o problemă de sănătate. Femeia spune că medicii din Italia i-au transmis că nepotul ei ar avea și ceva probleme medicale, fiind vorba despre un retard.

”Am apelat la psiholog, la un logoped, sperăm să fie bine. Copilul are și o problemă de sănătate. Mi s-a spus că are un început de retard. Așteptăm și un răspuns de la medicii din Deva. Ni s-a spus că reacționează ca un copil de doi și jumătate, deși el are 3 ani și jumătate. I-au fost făcute anumite teste și asta au constatat medicii din Italia. O să vedem dacă este necesar să facă anumite terapii”, a mai spus Luminița.

Femeia ne-a mai spus și faptul că toate drumurile pe care le făcea o oboseau foarte tare, ajungând de foarte multe ori la spital pentru îngrijiri medicale: ”Când veneam din Italia, ajungeam acasă și mă simțeam foarte rău, obosită, parcă nu mai aveam putere. Mergeam la urgențe și o doamnă doctor m-a ajutat mult sufletește”, a mai spus aceasta.

După aproape 2 ani în care s-a zbătut, micuțul a fost adus în România în urmă cu două săptămâni, fiind totodată și botezat creștinește.

Vizualizări: 2,601

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: