Bătaie între fetițe la Motru

Un nou caz filmat de violențe între copii a apărut în spațiul public. Este vorba de o fetiță mai mică agresată de două mai mari. S-a întâmplat la Motru, în județul Gorj, iar poliția a identificat deja copiii și părinții acestora.

"Având un vedere imaginile (...), polițiști din cadrul Poliției Municipiului Motru s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe. Cele trei minore au fost identificate că având 8, respectiv 11 ani, toate din Motru, incidentul fiind petrecut in data de 12.09.2020. Cercetările continuă sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Motru", a transmis IPJ Gorj.

Mai multe astfel de filmări au apărut în ultimele zile pe internet, fiind deschise de fiecare dată dosare penale. Acolo unde au fost implicați copii de peste 14 ani, au fost și rețineri pentru 24 de ore. 

Autoritățile au anunțat că tratează cu maximă seriozitate aceasă problemă. Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin-Mihai Popescu, a convocat o ședință cu reprezentanții instituțiilor publice și organizațiilor neguvernamentale, cu tema ”Prevenirea și combaterea actelor de violență juvenilă”.

Scopul este identificarea unor măsuri concrete privind prevenirea și combaterea violenței în rândul minorilor cu aplicabilitate imediată pe plan local.

Întâlnirea va avea loc în data de 15.09.2020, ora 15.30, la Sala Maură a Palatului Administrativ din Târgu Jiu, fiind invitate: Instituția Prefectului Gorj, Primăria Târgu Jiu, DGASPC Gorj, ATOP Gorj, IPJ, IJJ, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională, Poliția Locală Târgu Jiu, Protoieria Târgu Jiu, Fundația SOS Copiii Gorjului, Asociația Copiii noștri de pretutindeni.

Vizualizări: 1,694

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: