De ce nu a mers fata agresoare în prima zi de școală

Fata de 14 ani, reținută 24 de ore după ce a agresat o fată mai mică decât ea, a mers la școală abia marți. Avocatul acesteia, Narcis Nădrag, a explicat la un post de televiziune că a fost recomandarea dirigintelui, care a dorit mai întâi să le explice celorlalți copii ce s-a întâmplat. “Este un copil care poate fi redat societății, rezultatele la școală și comportamentul anterior, asumarea vinovăției și regretul mă fac să cred asta”, a spus avocatul la Târgu Jiu TV.

Acesta a precizat că școala este alături de familie și de specialiști în a recupera acest copil. “Familia își asumă comportamentul fetei, fata își asumă acest comportament agresiv și încearcă să se îndrepte. Ambii părinți și-au luat liber de la serviciu, îi asigură consiliere. Și DGASPC a intervenit și asigură consilierea atât a agresoarelor, cât și persoanei agresate, pentru că ea este cea mai traumatizată”, a mai spus Narcis Nădrag.

Avocatul susține că nimic din comportamentul acestei fete nu trăda o înclinație spre violență: “Are o situație foarte bună la învățătură, niciunul dintre profesori, diriginte, directorul nu a avut vreo reclamație de la alt coleg de clasă sau că ar fi avut un comportament neadecvat în interiorul școlii. Provine dintr-o familie de oameni muncitori, care lucrează de 15-20 de ani în același loc”.

Narcis Nădrag a mărturisit că are un copil apropiat de vârsta copiilor implicați în agresiune și că a fost uimit de faptul că nimeni nu a încercat să o oprească. “Ceea ce este frapant este că toți cei nouă participanți la acest eveniment îl tratează ca pe ceva normal. Nici cele cinci fete agresoare, nici cei patru băieți care se uită, niciunul nu are niciun fel de element de compasiune și niciunul nu încearcă să intervină să oprească această agresiune. Pe filmare se vede că ea cere la un moment dat încetarea actelor de agresiune”, a spus avocatul fetei de 14 ani, care ar fi fost luată și de valul galeriei care i se făcea de pe margine.

Pe de altă parte, fata a mai fost implicată înainte într-o agresiune, în care a avut însă rol secundar, alta fiind fata care a lovit de mai multe ori. Violențele dintre copii sunt regretabile și trebuie luate măsuri, dar o parte a societății i-a tratat totuși pe copii ca pe infractori periculoși. (A.A.)

Vizualizări: 1,633

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: