Părinții s-au îmbulzit să facă poze de la gardurile școlilor

Distanțarea a fost respectată în prima zi de școală doar în interiorul unităților de învățământ. Afară a fost îmbulzeală, mulți părinți încercând să facă poze printre gard micuților. Asta a fost atmosfera la mai multe școli din Târgu Jiu.

”Am venit să-i aducem și să-i luăm. Este foarte bine, ne adaptăm, nu e nimic ieșit din comun. Nu trebuie să ne fie nici nouă greu, trebuie să ne gândim la cadrele didactice. Ele primesc grupele, dezinfectează și trebuie să aibă grijă de ei, fiind micuți. Nu are de ce să ne fie teamă, toată lumea a stat cu mască (..) Fiecare își vede de copilul lui, cu ochii pe el, probabil de asta, ori sunt mulți care nu se tem. Mi-a fost puțin, dar parcă ne vine să credem că altceva. Ne-a fost greu că nu am putut fi alături de ei acolo”, au spus câțiva părinți.

Inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Gorj, Maria Cochină, spune că a remercat o situație atipică în acest nou an școlar: ”Am avut momentul în care ni s-a strâns sufletul. Au fost părinți care făceau poze celor mici printre gratiile gardurilor unităților de învățământ.  Încercăm să ne adaptăm și să depășim aceste situații. Din punct de vedere al școlilor din Gorj, mergem cu scenariul online unde au fost câteva probleme. Îi asigurăm pe toți că vom face tot ce se poate cu putință să fie un an școlar așa cum trebuie”, a spus Cochină.

Polițiștii gorjeni anunță că vor fi prezenți în școli, mai ales după ultimele cazuri de violență care au șocat o țară întreagă. Imaginile au fost surprinse în municipiul Târgu Jiu, în această vară. ”Polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară vor acționa împreună cu celelalte structuri al MAI pentru prevenirea bullying-ului în școli. Ba mai mult, începând de astăzi, va fi o prezență mult mai mare a polițiștilor în mediul școlar”, a spus Mădălin Fâciu, inspector.

Vizualizări: 1,170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: