A murit după ce s-a aruncat din tren. Plecase în direcția greșită!

Un gorjean a murit duminică seara după ce s-a aruncat dintr-un tren InterRegio ce tocmai plecase din gara din Târgu Jiu. Bărbatul a făcut gestul respectiv la nici 200 de metri după ce garnitura se pusese în mișcare. Trenul venise de la Petroșani, a staționat puțin timp la Târgu Jiu și își continua deplasarea spre Craiova.

Călătorii din primul vagon și mecanicul locomotivei au fost cei care au simțit un zgomot la roțile primului vagon, garnitura fiind oprită imediat. „S-a auzit un zgomot ca și cum ar fi fost vagonul lovit de ceva. Imediat trenul s-a oprit, deși nimeni nu înțelegea de ce, pentru că doar ce plecasem din gară. Trenul atunci ieșea din stație și era clar că ceva lovise vagonul. Când am coborât am văzut ce se întâmplase”, a mărturisit unul dintre călători.

Mecanicul locomotivei atunci intrase în tură, după producerea tragediei el fiind testat cu fiola, rezultatul indicând zero alcoolemie. Un coleg de-al său ne-a precizat că nimeni nu știa motivul pentru care călătorul a recurs la un asemenea gest extrem. „A plecat trenul din stație și nici nu s-a pus bine în mișcare că a trebuit să oprească. Domnul a sărit de la primul vagon. Nu îl știe nimeni, nu era din zona gării ca să îl mai fi văzut pe aici. Trenul pornise la 20.44 din gară și, iată, că acum, la aproape 21.30, se pune iar în mișcare”, a menționat angajatul gării din Târgu Jiu. Imediat după ce s-a produs nenorocirea medicii au fost apelați prin 112, în speranța că se mai poate face ceva. Dr. Dan Vâlceanu, de la Ambulanța Gorj, a precizat însă că bărbatul prezenta leziuni incompatibile cu viața și nici măcar nu s-au mai impus manevre de resuscitare a acestuia.

Polițiștii au deschis un dosar penal și primele informații strânse de ei arată că bărbatul decedat ar fi un localnic de 50 de ani din Drăguțești. Omul s-ar fi urcat în tren pentru a porni spre Petroșani, dar, de fapt, a încurcat garniturile și s-a urcat în trenul care venea de la Petroșani și se ducea spre Craiova. A considerat, cel mai probabil, că are timp să repare greșeala dacă sare din garnitura care tocmai se pusese în mișcare, dar decizia luată s-a dovedit a-i fi fatală.

Vizualizări: 8,893

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: