A murit pe malul Jiului

Un târgujian în vârstă de 58 de ani a murit după ce a coborât în albia Jiului să prindă peşte, vineri dimineaţă dându-se drumul la apa din baraj. Martorii susţin că l-au găsit pe bărbat cu faţa în jos pe pietre şi au anunţat imediat salvarea. După mai bine de o jumătate de oră de resuscitare, medicii de la Salvare au constatat decesul.

Petre Golea din Târgu-Jiu era la pensie şi zilnic îşi ajuta fiul care avea o tarabă în Piaţa. Centrală. Vineri bărbatul a văzut că s-a dat drumul la apa din barajul de pe Jiu şi s-a dus să prindă peşte. El a fost găsit fără suflare de alţi pescari din zonă care au anunţat imediat Salvarea. „Eu eram la pescuit şi l-am văzut că strângea peşte dintre pietre că au dat drumul la Jiu şi a rămas peştele. La un moment dat nu l-am mai văzut şi când am venit în zona asta l-am găsit cu faţa în jos. Am început să-i fac respiraţiei, un alt băiat a sunat la Salvare. Cred că a venit la peşte că avea o plasă cu el şi într-o pungă cu câţiva peşti, şi mai mult ca sigur a făcut infarct. Eu nu l-a mai văzut la pescuit aici că eu vin frecvent“, a spus un pescar de la faţa locului.

Medicii de la salvare s-au chinuit minute bune să-l resusciteze pe bărbat însă fără nici un rezultat. Se pare că decesul târgujianului a survenit în urma unui stop cardio-respirator. „Când am ajuns noi, era inconştient, fără puls. L-am resuscitat aproximativ 40 de minute, însă nu l-am putut salva. A făcut un stop cardio-respirator prin asistolă” a declarat Florentina Motea, medic coordonator SJA Gorj.

I-a cedat inima de supărare

Familia bărbatului susţine că acesta nu avea probleme de sănătate pentru că îşi făcuse de curând investigaţii amănunţite la o clinică din Bucureşti, iar rezultatele au ieşit bine. Soţia bărbatului susţine că acestuia i-a cedat inima din cauza problemelor cu care se confruntă. „Acum o săptămână a fost la Bucureşti unde şi-a făcut nişte analize. I-a ieşit ceva la plămâni şi lua tratament, în rest era sănătos. Nu era bolnav. Era supărat că aveam ceva probleme financiare. Am avut un proces pentru o casă şi ne-am judecat de 15 ani şi nu ne-au dat dreptate că aşa e justiţia din ţara asta. Era supărat că nu mai aveam bani să ne judecăm pentru un drept al nostru şi cred că i-a cedat inima de supărare. El nu venea la pescuit, mai venea pe dunga Jiului să se relaxeze”, a spus Lenuţa Golea.

La faţa locului s-a deplasat şi o echipă de pompierii care a ajutat medicii să-i acorde bărbatului primul ajutor. Intervenţia a fost grea din cauză că medicii au trebuit să coboare cu aparatura medicală în albia Jiului.

Ironie sau nu, pe Jiu numai ce se finalizase un exerciţiu al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, fiind simulat un înec.

Vizualizări: 174

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: