Dispariţie în glumă a unui minor „sinucigaş” din Schela

O armată de poliţişti şi jandarmi a fost pusă pe jar în noaptea de miercuri spre joi, după ce un puşti de 14 ani din Schela a anunţat că îşi pune capăt zilelor. Totul s-a dovedit în cele din urmă a fi o mare neînţelegere, iar puştiul a ajuns teafăr acasă.

Până după miezul nopţii, pe o beznă cumplită, au scotocit aceştia curţile şi văile sau dealurile de prin Schela, fără să dea de vreo urmă. Ajutaţi de jandarmi şi de câini lup, poliţiştii au încercat să dea de Marian, dar în zadar. Nici nu aveau cum pentru că ieri oamenii legii au aflat că puştiul le ştia toate mişcările şi se făcea nevăzut, cunoscând bine locurile copilăriei sale.

Minorul a apărut ieri de dimineaţă acasă, în jurul orei 7.00, când a început să plouă mai puternic. Părinţii au anunţat Poliţia şi, astfel, toată lumea implicată în căutări a putut să afle ce s-a întâmplat. Surse din anchetă spun că băiatul a scris biletul de adio „la mişto”, pentru a atrage atenţia asupra lui şi pentru a-şi speria mama, lucru pe care l-a şi reuşit. După ce a scris biletul a plecat hai-hui pe dealuri, părinţii observându-i lipsa. A revenit apoi acasă, a mâncat, şi a văzut echipajele de Poliţie la poartă, neştiind că, între timp, mama l-a dat ca dispărut, prin prisma celor scrise în bilet. Puştiul şi-a luat atunci nişte haine groase şi a fugit cât a putut prin lanul de porumbi, fiind convins că poliţiştii îl caută pentru furtul porumbeilor. S-a mirat că au venit atâţia oameni ai legii după el, dar s-a speriat puternic mai ales când a văzut că era căutat cu lanternele şi îi era strigat numele în plină noapte. De abia după ce s-au retras echipajele acesta a prins curaj şi s-a apropiat de sat, iar apoi de casă, ploaia grăbindu-l să meargă mai repede la părinţi.

Puştiul a fost audiat ieri de poliţişti şi a fost consiliat de către un psiholog al Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

A lăsat şi bilet de adio

Marian Gheorghe Purece are 14 ani şi cu câteva zile în urmă a fost implicat în furtul unor porumbei. Zburătoarele aparţin unui fost poliţist din localitate, acesta fiind acum pensionar. Omul şi-a recuperat păsările de la mama băiatului, iar femeia i-a făcut lui Marian dojana de rigoare, ca pedeapsă punându-l să îşi facă mai multe exerciţii ce-i vor fi necesare în noul an şcolar. Puştiul nu s-a pus însă pe scris teme, ci a redactat un bilet de adio, în care anunţa că îşi va pune capăt zilelor, lucru care este extrem de grav şi care a fost luat imediat în considerare de către oamenii legii, dar şi de către familie. „În scrisoarea aceea scria să nu-l mai caute nimeni că nu-l mai găseşte. Spunea că se duce undeva, la 3 metri sub pământ. El considera că maică-sa îl certa, că nu-l mai iubeşte, dar ea doar i-a făcut morală ca să nu mai fure, nimic altceva”, spune tatăl vitreg al băiatului. O vecină a confirmat şi ea că puştiul, fiind singur la părinţi, era ţinut de aceştia ca în puf, despre bătăi nefiind vorba. „Auzii ceva despre furtul unor porumbei, dar nu ştiu prea multe. El nu a mai plecat de acasă, că mamă-sa nu-l bătea. Era chiar răzgâiat, avea tot ce-i trebuia şi eu cred că, câteodată, copii de genul acesta mai fac şi câte o comedie din asta că nu cred eu că s-a dus el să facă ce a spus acolo în bilet”, a declarat Eleonora Vlădoiu.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: