10 ani de puşcărie pentru americanul Dolson

Gravul accident rutier în care a fost implicat cetăţeanul american de origine română Alex Dolson îl poate costa pe acesta libertatea pentru un deceniu de acum încolo. Procurorii au finalizat acum ancheta şi l-au trimis pe acesta în judecată, acuzându-l de fapte pe care „străinezul” plecat din Gorj în America înainte de 1989 nici nu le credea posibile. Capetele de acuzare formulate la adresa sa sunt extrem de grave, inculpatul fiind încă în arest preventiv, mandatul expirând tocmai pe 11 septembrie, o dată cu conotaţii deosebite pentru orice american, inclusiv pentru unul originar de pe malul Jiului.

Minciunile servite poliţiştilor nu l-au făcut foarte simpatic nici pentru procurorul de caz, rechizitoriul întocmit acum la adresa sa arătând că accidentul s-a produs în condiţiile în care americanul conducea cu viteză, pe o ploaie torenţială, alcoolul consumat contribuind şi el la producerea nenorocirii. E drept că nici căruţaşii nu aveau ce să caute pe drumul european, dar vina majoră a fost reţinută în sarcina lui Dolson.

„La faţa locului s-au deplasat organele de poliţie, care l-au condus pe inculpat la Spitalul Turceni în vederea recoltării probelor biologice, însă acesta a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest sau să i se preleveze probe de sânge sau urină în vederea stabilirii alcoolemiei. Mai mult, a susţinut că nu el s-a aflat la volanul autoturismului implicat în accidentul de circulaţie. Expertiza tehnică auto efectuată în cauză a concluzionat că autoturismul condus de inculpat avea în momentul impactului o viteză de 90-115 km/h iar cauzele accidentului le reprezintă prezenţa vehiculului cu tracţiune animală pe partea carosabilă a drumului naţional european, în condiţii de vizibilitate redusă şi fără a fi semnalizat corespunzător, precum şi depăşirea de către inculpat a vitezei maxime admise pe porţiunea de drum pe care s-a produs accidentul, în condiţii atmosferice deosebite“, potrivit Parchetului. Mai mult, acesta nu  trebuia să depăşească 30 km/h. „Inculpatul a avut o comportare oscilantă în cursul urmăririi penale, iniţial nu a recunoscut faptele, încercând să inducă în eroare organele de urmărire penală, însă ulterior a recunoscut şi regretat”, se menţionează într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj

         

A ucis doi oameni

Alex Dolson a plecat dincolo de ocean înainte de 1989, iar după Revoluţie a mai revenit pe acasă, în ultimii ani hotărându-se să se apuce de afaceri în domeniul construcţiilor. În aprilie anul acesta a venit cu două maşini de zeci de mii de euro fiecare, şi-a format o echipă şi s-a apucat de muncă. La începutul lunii trecute, americanul a comis-o însă, după o noapte petrecută într-o cârciumă la Izvoarele el provocând un accident rutier, spulberând o căruţă în care erau două persoane, un bărbat şi o femeie, care au murit pe loc. Dolson nu a recunoscut că ar fi fost la volan şi, mai mult, a refuzat să-i fie recoltate probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: