A murit strivit de zidul pe care urma să îl consolideze!

Sfârșit cumplit pentru un bărbat din Turceni, care lucra marţi la consolidarea unei case construite în urmă cu peste un secol. Împreună cu alți colegi de-ai săi, bărbatul de 37 de ani lucra la Brănești la fundația casei respective, unul dintre șanțurile săpate aici având aproape 3 metri adâncime. Zidurile exterioare ale construcției au rămas pur și simplu în aer, după cum au explicat cei care au avut acces în gospodăria în care s-a produs incidentul, casa aparținându-i unui preot care muncește însă în Italia, el fiind trimis acolo oficial de Biserica Ortodoxă pentru a se îngriji de comunitatea de români.

Cosmin Pobrici lucra alături de alți muncitori cu care era angajat la o firmă din Turceni pentru a renova construcția veche din 1907. La un moment dat unul dintre ziduri s-a prăbușit și l-a prins pe bietul om sub el, șansele de salvare a acestuia fiind aproape nule încă de la început. „Ce e acolo nu cred că vrei să vezi. Nici nu poți să te gândești vreodată că ei s-au apucat să sape peste tot la fundație și au lăsat zidurile casei în aer, pur și simplu. Am pus noi acum niște pari de susținere că poate pica și acoperișul peste noi. Ei au săpat la fundație și până la trei metri, că e teren în pantă, dar au lăsat pereții fără nicio susținere. Normal că a picat zidul că e casă veche de un secol. Mă mir cum de nu s-a dărâmat toată pentru că și așa e șubrezită”, a spus unul dintre localnicii care discuta cu vecinii săi despre cele văzute în curtea unde s-a produs nenorocirea.
Imediat după ce s-a prăbușit zidul, ceilalți muncitori și-au dat seama că nu au cum să îl mai ajute pe colegul lor și au sunat la 112 pentru a cere ajutor. Mai multe echipaje de intervenție s-au deplasat de urgență în zonă, dar efortul făcut a fost unul zadarnic. „Secția de pompieri Turceni a intervenit pentru scoaterea unei persoane prinse sub dărâmăturile unui zid. Am intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și descarcerare, precum și cu un autocamion de intervenție, o ambulanță SMURD, după care a fost cerut sprijin la descarcerarea grea de la Târgu Jiu. Ulterior, persoana a fost declarată decedată de către medicul de la Serviciului Județean de Ambulanță Gorj”, a menționat maiorul Octavian Baloșin, din cadrul ISU Gorj. Medicii de pe ambulanță nu au mai avut nimic de făcut după ce bărbatul a fost scos de sub dărâmături, el fiind mort, probabil, imediat după ce a picat zidul peste el.

Lucrările, fără autorizaţie
Lucrările pe care le făceau muncitorii la casa preotului plecat în Italia nu erau însă unele autorizate. Primarul Gheorghe Stoichițoiu, prezent la fața locului împreună cu viceprimarul Mihăiță Năboiu, a menționat că nimeni nu a solicitat vreo autorizație pentru consolidarea clădirii respective. „Lucrarea nu era autorizată, proprietarul nu s-a prezentat la noi, deși avea această obligație. Lucrările înțeleg că au început de câteva zile, dar autorizația era necesară, chiar dacă nu era vorba despre ridicarea unei construcții noi. Măcar un certificat de urbanism dacă își scotea. În plus, dacă veneau la noi poate nu se întâmpla așa ceva pentru că le-am fi spus să își ia măsuri să evite asemenea probleme”, a menționat edilul, Primăria Brănești urmând să aplice o amendă de 1000 de lei pentru lipsa autorizației de construcție.
La locul nenorocirii au venit ieri și reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, moartea muncitorului fiind considerată accident de muncă. IPJ Gorj face de asemenea propriile investigații, cercetările polițiștilor vizând comiterea infracțiunilor de ucidere din culpă și nerespectarea normelor de protecție a muncii. Bărbatul care și-a pierdut viața ieri era căsătorit și avea acasă două copile minore, fetițele rămânând acum în grija mamei.

Galerie foto






Vizualizări: 5,340

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: