Încă un accident de muncă mortal la CE Oltenia!

Un angajat al CE Oltenia de la Termo Craiova II, în vârstă de 48 de ani, a decedat luni, 11 iulie, în timp ce se afla la serviciu. Bărbatul presta activitate de operator tratare apă la depozitul de șlam dens al termocentralei de la Șimnic, iar conform celor din administraţie ar fi suferit un infarct. Inspectoratul Teritorial de Muncă Dolj a demarat o anchetă în acest caz.


Angajatul CE Oltenia care a decedat la locul de muncă este Daniel Păunița, cu o vechime în câmpul muncii de 27 de ani. Bărbatul este din Florești, județul Dolj, și a lăsat în urmă un copil minor, spun liderii de sindicat zonali.
CE Oltenia a anunțat producerea nefericitului eveniment printr-un comunicat de presă. Conform celor din administraţie, bărbatului i s-a făcut rău în pauza de masă. "În timpul pauzei de masă şi-a pierdut cunoştinţa. Un echipaj SMURD s-a prezentat la faţa locului şi a efectuat manevrele de resuscitare. Ulterior s-a declarat decesul ca urmare a producerii unui infarct miocardic. Evenimentul a fost comunicat la ITM Dolj pentru a fi stabilite cu exactitate cauzele producerii acestuia", se arată în comunicatul CE Oltenia.
Liderilor de sindicat din zonă nu le-a venit să creadă că acesta a decedat. "Nu cred că a fost vorba de cauze care ţin de sănătatea şi securitatea în muncă. Băiatul era tânăr, o constituţie atletică, vom vedea ce va reieşi la autopsie. Nu era înregistrat cu boli cardiovasculare sau de altă natură. Vom vedea, vă daţi seama că ITM va deschide un dosar că s-a întâmplat în timpul serviciului şi ca atare trebuie văzut dacă se încadrează la accident de muncă", a declarat Ion Vâlceanu, liderul Sindicatului Liber Independent CET Craiova II.
Cei din administraţie au anunţat că vor acorda familiei lui Daniel Păunița un ajutor financiar, însă nu au precizat cuantumul. Și Sindicatul Liber Independent CET Craiova II din cadrul Federației Univers, din care angajatul CE Oltenia făcea parte, va oferi 500 de lei familiei îndurerate pentru cheltuielile de înmormântare. Este posibil ca şi colegii săi să ajute familia. "Un ajutor va fi pe întreprindere. Îi vor ajuta colegii", a mai spus sindicalistul Ion Vâlceanu.
Săptămâna trecută un alt accident de muncă mortal a avut loc la CE Oltenia. Un electrician în vârstă de 37 de ani de la cariera Jilț Nord a murit după ce, în timpul unei revizii la o casă electrică, a fost electrocutat. Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj nu a prezentat încă un raport final în acest caz.

Vizualizări: 2,794

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: