A murit un mare atacant, eroul Italiei la Cupa Mondială

Paolo Rossi, eroul italian al Cupei Mondiale de fotbal din Spania disputată în 1982, a murit miercuri noapte la vârsta de 64 de ani. Fostul fotbalist a fost golgheterul acelui turneu final în care „squadra azzurra” a câștigat-o pe stadionul „Santiago Bernabéu”.

 Cunoscutul atacant a jucat pentru echipe ca Vicenza, Perugia, Juventus, Milano și Hellas Verona, dar va rămâne în istorie pentru cele șase goluri ale sale din Cupa Mondială în Spania. A marcat în finală împotriva Germaniei, două reușite în semifinala împotriva Poloniei și un hat-trick împotriva Braziliei.

Între 1977 și 1986 Paolo Rossi a marcat 20 de goluri pentru naționala Italiei. A mai câștigat de două ori titlul în Serie A, Cupa Campionilor Europeni și Cupa Italiei cu Juventus Torino.

Paolo Rossi a lucrat în ultima perioadă ca analist pentru postul public de televiziune RAI și era unul dintre cei mai îndrăgiți foști jucători ai Italiei.

Știrea tristă a fost anunțată de Enrico Varriale, director adjunct al Rai Sport și publicată de toată presa italiană.

De fapt, Federica Cappelletti, soția lui „Il Bambino di Oro”, a publicat pe rețelele sale de socializare o fotografie a amândurora care confirmă tristul eveniment. „Pentru totdeauna”, a scris ea, după care a postat o inimioară.

Galerie foto


Vizualizări: 2,735

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: