A omorât stăpânul pentru că l-a lătrat câinele

Crimă cu sânge rece comisă sâmbătă seara la Schela, în satul Sâmbotin, un bărbat care mergea cu bicicleta pe ulița satului enervându-se atât de mult că l-a lătrat un câine încât s-a luat la ceartă cu proprietarul animalului. De aici și până la a-i lua omului viața nu a mai fost decât un pas. Și mai grav este că, după crimă, autorul a fugit în pădure, fiind găsit însă repede de către mascații care au venit aici cu câini special dresați pentru astfel de situații.

Valeriu Cânepă are 38 de ani și nu a vrut să declare nimic în momentul în care a fost prins de mascați și dus la Parchet pentru audieri. Sâmbătă noaptea el a reușit să pună pe jar toată Poliția și Jandarmeria din Gorj, după ce i-a luat viața unui consătean de-al său, Dorin Găman, cu șapte ani mai mare ca el.

Bărbatul stătea de vorbă cu un vecin la poarta acestuia, pe o bancă, iar la un moment dat Cânepă și-a făcut apariția pe o bicicletă, câinele lui Găman simțindu-l și începând să latre. Atât i-a trebuit acestuia, că și-a ieșit din minți de parcă l-ar fi mușcat un lup turbat. „Era cu mine pe bancă și se luară la ceartă după ce începu câinele să îl latre pe ăsta care veni cu bicicleta. Eu încercai să intervin între ei ca să se calmeze, dar când văzui ce mai cuțit avea ăla la el mă dădui la o parte. O luară la fugă pe aici, ăsta care muri își pierdu căciula prin grădină, apoi îl alergă până la mine la poartă, aici se împiedică, căzu și îl prinsă cu cuțitul. Mai apucă să zică să sun la Salvare, dar nici ei nu au mai avură ce să-i facă”, a povestit Florin Șerbănescu, cel în fața porții căruia s-a întâmplat nenorocirea.

Căutat cu câinii mascaților

Imediat după ce a comis crima, agresorul s-a urcat pe bicicletă și dus a fost. S-a întâlnit pe drum cu un alt sătean, căruia i-a spus că o să-l omoare pe proprietarul câinelui, el fiind convins la acel moment că nu comisese nicio crimă, deși avea apoi să se ascundă în pădurea de la marginea satului. „A zis să-i spun omului ăsta de-l omorî că dacă mai asmută câinele pe el o să bage cuțitul în el, că face cinci ani și apoi iese. El era mai glumeț de felul lui, dar acum chiar îl omorâse, dar nu ştia că stăpânul câinelui era deja mort”, a spus Neluțu Oprișescu.

Imediat în rândul anchetatorilor s-a dat alarma, mai ales că individul pe care îl căutau avea cuțitul la el și era considerat extrem de periculos. În zonă au fost mobilizați zeci de polițiști și jandarmi, iar câini lup dresați special pentru astfel de situații au fost aduși în grabă, deși unii erau la acea oră în drum spre discotecile de la periferia județului. Ofițerii din Serviciul de Acțiuni Speciale din cadrul IPJ Gorj au fost chemați la Schela indiferent de misiunile în care erau implicați în acea noapte, eficiența lor și a câinilor fiind vizibilă pentru oricine, la două ore și ceva de la comiterea crimei și în nici o oră de la sosirea mascaților la fața locului, suspectul fiind prins. Ironia sorții face ca bărbatul să fi început scandalul de la un câine și de un alt câine să fie prins…

Se pregătea să plece în Franţa

Cercetările la fața locului au fost conduse direct de prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, Felicia Cocoș, fiind o premieră când șeful Parchetului vine la o astfel de anchetă. Aceasta l-a audiat până în zori pe suspect, după ce a fost prins, bărbatul fiind acuzat de omor deosebit de grav, pentru care riscă până la 20 de ani de închisoare. Toamna trecută venise acasă după ce stătuse câteva luni bune prin Franța, în încercarea de a-și găsi de lucru. Strângea (fura) fier vechi și cupru, dar afacerea nu era una prea bănoasă, așa că revenise la Schela, în Franța intenționând să se reîntoarcă luna viitoare. Nu mai apucă însă pentru că îl așteaptă ani grei de detenție. Ca o coincidență, nici el și nici victima sa nu erau căsătoriți și nici nu aveau alte rude apropiate. Acum unul merge în mormânt, iar celălalt la închisoare, câinele de la care a izbucnit întreg scandalul urmând să fie îngrijit în continuare de vecini.

Vizualizări: 213

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: