A patra şedinţă eşuată pentru apa de la Turcineşti

Localnicii din comuna Turcineşti vor mai sta cel puţin o lună fără apă! Proiectul de hotărâre prin care primarul Gogălniceanu vrea să transfere reţeaua de apă către Aparegio nu a întrunit majoritatea de două treimi din Consiliul Local. Opoziţia vine din partea primarilor PD-L, care susţin că lucrarea de alimentare cu apă nu a fost recepţionată şi nu poate fi cedată. Primarul susţine că este doar un război politic şi că reţeaua nu mai poate fi pornită fără personal calificat, de care Primăria Turcineşti nu dispune.

Consiliul Local Turcineşti, întrunit luni seara, a luat în discuţie pentru a patra şedinţă consecutiv proiectul de hotărâre prin care reţeaua de alimentare cu apă să fie transferată la Aparegio. Cei cinci consilieri PD-L se opun proiectului. Consilierul Dumitru Modrea, fost viceprimar, a fost cel mai vocal dintre oponenţi. Acesta susţine că lucrarea a fost făcută de proastă calitate şi că acesta este motivul pentru care nu mai poate fi utilizată. Mai mult, Modrea este de părere că primăria vrea să cedeze alimentarea cu apă pentru a acoperi o fraudă pentru care primarul Gogălniceanu are mai multe dosare penale. În replică, primarul le-a explicat consilierilor că a avut mai multe plângeri din partea lui Modrea, dar la toate a primit scoatere de sub urmărire penală.

Localnic: „Mai am 40 de cm de apă în fântână”

Cei câţiva localnici care au participat la şedinţa de consiliu de la Turcineşti au plecat dezamăgiţi. Nu înainte de a-i reproşa consilierului Dumitru Modrea că l-au votat, că îşi doreau o schimbare, dar că acum regretă. „Poate dumneavoastră nu vă pasă pentru că aveţi apă. Eu mai am 40 de centimetri în fântână şi vin vecinii la mine cu găleţile, că nu mai au deloc. Ar trebui să vă gândiţi la noi”, a spus un localnic.

De altfel, primarul Gogălniceanu îşi pune de acum încolo speranţa în cetăţeni pentru a rezolva problema. „Nu ştiu ce mai este de făcut. Cetăţenii abia acum încep să simtă efectele secetei. Până acum mai aveau apă în fântâni, dar s-a terminat. Cred că doar la presiunea oamenilor, cei de la PD-L vor ceda”, a spus primarul.

Consilier USL: „Este un blocaj politic”

Consilierul Cenuşă de la USL le-a reproşat celor de la PD-L că blochează acest proiect doar pentru ambiţiile politice ale lui Modrea de a ajunge primar. „Este un blocaj politic. Asta vreţi, să fie arestat Gogălniceanu şi să ajungeţi primar”, a spus Cenuşă. În replică, o consilieră de la PD-L a declarat că democrat-liberalii nu votează tocmai pentru a nu deveni părtaşi la o ilegalitate. „Dacă secretarul juridic al primăriei, care trebuie să dea aviz de legalitate, susţine în scris acest proiect, astăzi votez”, a spus aceasta, spre nemulţumirea celor de la USL, care au susţinut că avizul de legalitate este… consultativ.

Democrat-liberala a mai întrebat şi cum se face că alimentarea cu apă a funcţionat un an şi jumătate în subordinea primăriei, iar acum nu se mai poate. Primarul Gogălniceanu a explicat că anul trecut erau mai puţini oameni branşaţi şi nici nu a fost secetă. „La un consum de 100 de metri cubi pe zi puteam face faţă, dar acum consumul zilnic este 400-500 mc. Noi acum un singur muncitor necalificat care nu ştie să facă reglajele necesare, pompele se ard şi aşa mai departe”.

AMENINŢARE

Primarul Vasile Gogălniceanu susţine că a fost ameninţat încă din prima zi de mandat de consilierul Modrea că, dacă va avea vreodată nevoie de o majoritate de opt voturi în consiliu, nu o va avea. „Şi îmi demonstrează că aşa este, dar suferă cetăţenii”, a concluzionat primarul.

SOLUŢIE

Consilierul PD-L Dumitru Modrea susţine că soluţia corectă este aceea de a recunoaşte că lucrarea este de proastă calitate, de a recupera banii de la constructor şi de a face reparaţiile necesare pentru ca alimentarea cu apă să funcţioneze.

BOICOT

Consilierul Cenuşă de la USL a propus colegilor săi să boicoteze următoarele şedinţe de consiliu local, pentru a provoca alegeri anticipate. „Asta e, să ne întoarcem şi noi la popor, ca Băsescu”, a spus Cenuşă.

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: