A scăpat de cătușe, dar nu e liber!

Răsturnare de situație în dosarul bărbatului din Târgu Jiu care la sfârșitul lunii septembrie a fost arestat preventiv pentru că a acceptat să întrețină relații sexuale cu o minoră din Stănești. Lucian Aveloiu nu va mai sta în spatele gratiilor, dar nici nu va putea să se plimbe pe unde dorește el întrucât instanța a stabilit plasarea sa în arest la domiciliu. Ca urmare, gorjeanul va schimba de acum încolo celula arestului IPJ Gorj cu pereții apartamentului său, decizia dată de instanță fiind una definitivă.

„Înlocuieşte măsura arestării preventive a inculpatului Aveloiu Lucian cu măsura preventivă a arestului la domiciliu. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului Aveloiu Lucian de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 54 din 24.09.2015 (aşa cum a fost îndreptat prin încheierea din 25.09.2015) emis în baza încheierii nr. 111 din 24.09.2015 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Tg-Jiu în dosarul nr. 12833/318/2015, dacă nu este arestat în altă cauză. În temeiul art. 221 alin. 1 şi alin. 2 C.pr.pen. obligă pe inculpatul Aveloiu Lucian, să nu părăsească imobilul unde locuieşte, respectiv Tg-Jiu (…)”, a decis Tribunalul Gorj.

În perioada în care este arestat la domiciliu, Aveloiu trebuie să respecte mai multe reguli, printre care și aceea de a nu comunica sub nicio formă cu minora care este „parte vătămată” în dosar, dar și cu alte persoane. „Să nu comunice cu persoana vătămată V.V.F. sau membrii de familie ai acesteia şi cu martorii Vienescu Constantin Alin, Vienescu Vasilica Mirabela, Ciulavu Elena şi Golea Aveloiu Luminiţa Monica. În temeiul art. 221 alin. 4 C.pr.pen. atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. În temeiul art. 221 C.pr.pen. desemnează autoritate pentru supravegherea inculpatului Biroul de Supraveghere Judiciară din cadrul I.P.J. Gorj”, au hotărât magistrații. (G.I.)

Vizualizări: 207

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: